Pištoľ Gladiator
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Perkusná pištoľ Czechgun Gladiator


Pištoľ je voľbou výrobcu v segmente voľne predajných / od 18 rokov / kompaktných perkusných pištolí na osobnú ochranu  vhodných na skryté nosenie.

Czechgun Gladiator je evolučným pokračovateľom klasického derringeru, ktorého najlepšie vlastnosti boli použité vo vývoji modernej obrannej perkusnej pištole.

Pištoľ Gladiator vyniká vysokou spoľahlivosťou, odolnosťou a jednoduchým ovládaním, na čom má podiel vonkajší dizajn zbrane a revolučné riešenie spúšťového mechanizmu.

Jednoducho povedané – stačí nabiť obe hlavne a potom len dvakrát stlačiť spúšť.

Žiadne naťahovanie bicích kohútov, žiadne presúvanie selektoru hlavní, žiadna obava pred stratou zápaliek alebo ich poškodením. Jednoducho nabiť a dvakrát vystreliť.

„ Toť vše“ ako hovoria bratia Česi.

 

Prednosti zbrane sú jednoznačné a vhodné pre ľudí, ktorí nie sú držiteľmi zbrojného preukazu ale chcú mať pocit bezpečia v nepokojnej a neistej dobe:

  • Voľne predajné svojprávnym osobám starším ako 18 rokov
  • Dve pohotové hlavne s dostatočne vysokým výkonom
  • Minimum ovládacích prvkov a maximálna jednoduchosť ovládania
  • Vysoká miera spoľahlivosti a bezpečia bez rizika nechceného výstrelu alebo zlyhania
  • Samočinná selekcia zápalníkov – stačí stláčať spúšť
  • Úplne kryté zápalky chránené pred stratou a poškodením
  • Vysoko odolné materiály a špičková technológia výroby z monoblokov
  • Integrované mieridlá
  • Výborný strelecký komfort a ergonómia
  • Plochý dizajn vhodný pre skryté nosenie

Vyrába sa v dvoch modelových radách C a D ako subkompakt alebo kompakt a kalibroch 45 alebo 50. Vyznačuje sa  vynikajúcou ergonómiou, čo zaručuje perfektný úchop a jej rozmery sú predurčené na skryté nosenie.

Pištoľ Gladiator
Pištoľ Gladiator

Okrem spomenutého sa výrobca môže pochváliť dostatočne širokou škálou príslušenstva na nosenie alebo transport ako aj streliva, či príslušenstva na nabíjanie a čistenie.

Čo je možno, čiastočne vytknúť je pomerne vyššia cena, ktorá je pre bežného užívateľa pomerne dosť vysoká a možno preto nie veľmi atraktívna.   Toto je ale zrejme spôsobené technologickou náročnosťou výroby, čo sa dúfajme zmení množstvom vyrobených kusov a technologickými vylepšeniami .

Ondrej Antolík

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov