Čínska jadrová ponorka typu 095    / zdroj: Globaltimes
Aktuality, Námorníctvo, Vojenská technika,

Viaceré nové čínske vojnové lode budú predstavené na námornej prehliadke

Nové vojnové lode budú mať svoj verejný debut na plánovanej námornej prehliadke 23. apríla v Qingdao, provincia Šan-tung na východe Číny, na oslave 70. výročia Čínskej ľudovej armády.


Celkom 32 čínskych plavidiel a 39 čínskych lietadiel bude súčasťou prehliadky, povedal Qiu Yanpeng, zástupca veliteľa PLA Navy, na tlačovej konferencii, ktorá sa konala pred výročím v sobotu.

Lietadlová loď Liaoning, nové jadrové ponorky, nové torpédoborce a lietadlá sa zúčastnia na prehliadke flotily. Niektoré plavidlá budú mať svoj verejný debut, povedal Qiu.

Predpokladá sa, že nová ponorka s jadrovým pohonom bude útočná ponorka typu 095, nová raketonosná ponorka typu 094, alebo nová útočná ponorka typu 093. Nový torpédoborec bude s najväčšou pravdepodobnosťou prvým čínskym torpédoborcom s výtlakom 10000 ton, typ 055.

Vojnové lode sa počas prehliadky flotily sformujú do šiestich skupín: ponorky, útočná skupina, fregatová skupina, skupina obojživelných výsadkových lodí, skupina pomocných lodí a skupina lietadlových lodí.

Desať lietadlových útvarov na prehliadke bude zahŕňať formáciu lietadiel včasného varovania, formáciu prieskumných lietadiel, formáciu protiponorkových lietadiel, formáciu bombardérov, bojovú formáciu, formáciu stíhačiek lietadlových lodí a formáciu vrtuľníkov.

Na prehliadke sa zúčastní viac ako 10 krajín vrátane Ruska, Thajska, Vietnamu a Indie, ktoré vyšlú okolo 20 námorných lodí vrátane torpédoborcov, fregát a obojživelných výsadkových plavidiel, aby sa pripojili k prehliadke. Celkovo viac ako 60 krajín z piatich kontinentov pošle svoje námorné delegácie.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov