RUAG Defence Cobra 120 mm        / zdroj: ruag.com
Aktuality, Pozemná technika, Vojenská technika,

Švajčiarsko nakupuje 120mm mínomety RUAG

 


Švajčiarska armáda uzavrie zmluvu na dodávku nového 120 mm samohybného mínometného systému, ktorý má vyplniť medzeru medzi jeho 81 mm a 155 mm delostreleckými systémami. 

Švajčiarska armáda plánuje objednať 32 kusov mínometného systému RUAG Cobra, ktoré majú byť namontované v zadnej časti nového obrneného vozidla GDELS MOWAG 8 × 8 Piranha 3. Spoločnosť GDELS ( General Dynamics European Land Systems )  je  európska pobočka americkej firmy General Dynamics.

RUAG Defense bude dodávať 120 mm systémy do GDELS, ktorý ich bude montovať do vozidiel Piranha 4/ 8 × 8s. Tieto úpravy budú vykonávané v hlavnom zariadení GDELS-MOWAG v Kreuzlingene vo Švajčiarsku, kde sa vyrába rodina vozidiel Piranha.

Systém má mať 4-člennú posádku (vodič, veliteľ a dvaja nabíjači munície ), maximálnu celkovú hmotnosť vozidla do 30 ton a maximálnu rýchlosť na ceste 90 km / h. Štandardné vybavenie bude dopĺňať guľomet .50 M2 HB a elektricky ovládané odpaľovače dymových granátov.

Okrem systémov Cobra, švajčiarska armáda tiež plánuje kúpiť 16 kusov veliteľských obrnených transportérov Piranha II 8 × 8, 12 kusov obrnených zásobovacích vozidiel a 36 muničných kontajnerov.

https://www.youtube.com/watch?v=nLT6zjGuOA8

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov