Raketový systémBuk-MB3K           / zdroj: vpk.gov.by
Aktuality, Pozemná technika, Vojenská technika,

Bielorusko predstavilo nový raketový systém BUK

 


Bieloruská priemyselná skupina TSP OKB predstavila 15. apríla svoj najnovší raketový systém Buk-MB3K. 

Podľa bieloruského štátneho vojenského a priemyselného výboru má systém samohybnú palebnú jednotku vybavenú novo vyvinutou rádiolokačnou stanicou S-range s fázovou anténovou sústavou, ktorá je schopná sledovať vzdušné ciele v rozsahu do 130 km. Radar môže vykonávať automatickú detekciu cieľa a sledovanie, meranie primárnych údajov vzdušného cieľa, vrátane azimutu a radiálnu rýchlosť v aktívnych aj pasívnych režimoch.

Systém je schopný automaticky klasifikovať ciele, ako sú helikoptéry, lietadlá s pevnými krídlami, riadené strely, balóny a bezpilotné vzdušné prostriedky. Systém využíva svoje radarové a elektrooptické zariadenia, aby automaticky vyhľadával a triedil vzdušné ciele.

Systém obsahuje automatizovanú mobilnú riadiacu stanicu, ktorá je plne integrovaná v rámci siete vzdušnej obrany, zabezpečujúca komunikáciu a zdieľanie údajov medzi rôznymi komponentami raketového systému protivzdušnej obrany a jeho riadiacim systémom a radarom. Obsahuje tiež riadiacu sieť, ktorá zabezpečuje spoľahlivú prevádzku všetkých systémov, ako aj automatickú diagnostiku zariadení.

Všetky bojové komponenty sú vybavené novými automatizovanými pracoviskami s LCD displejmi a digitálnymi indikátormi. Tieto vlastnosti robia prácu personálu oveľa pohodlnejšou. Umožňujú organizovať školenia zamestnancov a objektívny dohľad.

Súčasťou systému sú aj moderné riešenia pre digitálnu komunikáciu a zdieľanie dát, ktoré umožňujú spoľahlivú komunikáciu medzi komponentami raketového systému protivzdušnej obrany a jeho prepojením s automatizovaným riadiacim systémom a radarmi. Vlastné riešenie sleduje umiestnenie bojových jednotiek pomocou údajov GPS a GLONASS, ako aj v autonómnom režime.

Systém je namontovaný na 4-nápravovom vozidle MZKT-69225, ktorý vyrába bieloruská automobilka MZKT. Pozemný dopravník môže prepravovať až 17 300 kg nákladu a jazdí rýchlosťou až 60 km / h.

Parametre bieloruského systému prieskumu, palebnej sily a manévrovania sú na rovnakej úrovni ako moderné konkurenčné raketové systémy stredného dosahu, zatiaľ čo pomer cena / výkon je dosť atraktívny pre mnohé krajiny, ktoré takéto systémy zbraní nevyrábajú.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov