Raketový systém Armadillo TA-2
Aktuality, Pozemná technika, Vojenská technika,

Nové raketové vozidlo Armadillo TA-2

Prototyp mobilného taktického raketového systému Armadillo TA-2 70 mm, ktorý vyvinul brazílsky súkromný podnik Mac Jee Indústria de Defesa, absolvuje skúšky v Centre brazílskych armádnych hodnotení (CAEx) v Rio de Janeiro.


Systém Armadillo TA-2 bol predstavený na výstave LAAD Defence & Security 2019 v Riu de Janeiro začiatkom apríla, kde bol vystavený na modifikovanom viacúčelovom vozidle AM ​​General M1152 s vysokou mobilitou (HMMWV). Zbraňový systém je navrhnutý tak, aby mohol byť inštalovaný na akomkoľvek novo postavenom 4 × 4 taktickom vozidle, alebo prispôsobený existujúcemu typu, ktorý si zákazník objednal.

Armadillo TA-2 v súčasnosti umožňuje vypustiť 70 mm neriadené rakety výrobcov IMBEL (Indústria de Material Bélico do Brasil ), alebo AIA ( Avibras Indústria Aeroespacial ).

Odpaľovací systém TA-2 obsahuje špeciálne navrhnuté teleso raketometu, ktoré je umiestnené na 360 stupňov otočnej nástupnej plošine. Tá je hermeticky utesnená ochranným strešným krytom, a schopná vysúvať raketový systém v každom počasí.

Na zadnej strane má inštalovaný teleskopický diaľkový elektrooptický pozorovací systém montovaný na stožiar, vyvinutý spoločnosťou SYT Technologies, obsahujúci dennú kameru s vysokým rozlíšením, termálnu kameru a laserový zameriavač vzdialeností (LRF) schopný určiť ciele do 10 km. Vozidlo ďalej obsahuje šesť odpaľovačov dymových granátov, mobilný systém riadenia paľby pozostávajúci z dotykového displeja namontovaného v robustnej konzole, IMBEL Mallet TRC-1193V taktický rádiový vysielač / prijímač VHF s integrovaným GPS a pridruženými anténami. Systém automatického vyvažovania, ktorý vyvinul SOLETEC, umožňuje stabilizáciu vozidla počas streľby.

Odpaľovacia platforma, ktorá sa dá ovládať ručne alebo diaľkovo, je vybavená tromi raketovými štartovacími modulmi, z ktorých každý má 16 rakiet. Ďalšie dva nabité moduly sú uložené v muničnom priestore vozidla, ktorý je vybavený automatickým nabíjacím systémom.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov