Zdroj: niezalezna.pl
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana, Vojenská technika,

Opitý muž terorizuje ulice malého poľského mesta v sovietskom tanku

Polícia v strednom Poľsku reagovala na neskorý večerný hovor o incidente, ktorý nepochybne spôsobil zimnicu sprisahaneckých rusofóbnych konšpiračných teoretikov: tank T-55, ktorý sa valí po hlavnej ulici.


Keď polícia dorazila na scénu v meste Pajeczno vo štvrtok večer, našli tank zo sovietskej éry stojaci na hlavnej ceste so svojimi dvomi vodičmi v blízkosti, z ktorých jeden bol opitý 49-ročný muž, sediaci na sedadle vodiča.

Zdroj: niezalezna.pl

Ako sa ukázalo, on bol oprávnený riadiť vozidlo – aj keď jeho nadriadení pravdepodobne chceli, aby ho iba presunul na príves, na ktorom bol prepravovaný, namiesto toho, aby sa s ním preháňal cez centrum mesta. Takisto pravdepodobne očakávali, že zostane triezvy pri prevádzke 36-tonového obrneného bojového vozidla. Aby to bolo ešte horšie, miestne médiá uvádzajú, že tank nemal žiadne povinné zmluvné poistenie.

Polícia nebola schopná dostať tank z ulice na príves do 5:00

Jazda na guľkám odolnom tanku by mohla vodiča stáť dva roky za mrežami za jazdu pod vplyvom alkoholu a až osem rokov za vytvorenie nebezpečnej situácie, aj keď nie sú žiadne správy o spôsobených škodách počas eskapády.

Na Twitteri pomerne veľa ľudí uviedlo, že incident mal pozoruhodnú podobnosť s najnovšími verziami populárnej hry Grand Theft Auto, len s výrazne poľským zvratom.

Ďalšia osoba uviedla, že opitý stav vodiča môže vyústiť do niektorých geografických a možno aj historických zmätkov.

Hoci myšlienka skutočného ruského tankového útoku v našej dobe a veku sa zdá byť pre väčšinu smiešnych, určite to nie je z pohľadu súčasnej vlády vo Varšave. Vo štvrtok poľský prezident Andrzej Duda citoval litánie historických krívd zo strany Ruska a zároveň podpísal nový masívny obranný obchod s USA.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov