zdroj: topwar.ru
Aktuality, Pozemná technika, Ručné zbrane a výstroj, Vojenská technika,

Nové kumulatívne granáty VKO-25 a GK-94 s vysokým výkonom

Fórum Army-2019 demonštrovalo malé kumulatívne granáty s impozantnou kapacitou pri ich veľkosti. Sú určené pre automatické granátomety s kalibrom 30 a 40 mm.


Granáty boli vyvinuté tímom Novosibirského inštitútu aplikovanej fyziky, ktorý je súčasťou skupiny spoločností Kurganpribor – jednej z najúspešnejších ruských organizácií zaoberajúcich sa vývojom v oblasti ochrany pancierov aj v oblasti útočných zbraní.

Inštitút aplikovanej fyziky v Novosibirsku, vyvinul muníciu pre granátomet GP-25. ktorý je pripojený k puškám typu AK. Granáty vystrelené z takýchto granátometov sú určené na zničenie nepriateľskej pechoty.

Teraz, na fóre Army-2019, mali prítomní možnosť zoznámiť sa s kumulatívnymi granátmi VKO-25 a GK-94. Zo vzdialenosti 400 metrov dokážu preniknúť 200 mm pancierom. To stačí na ničenie obrnených vozidiel súpera.
Testy kumulatívneho granátu pre malé kalibre VKO-25 a výkonnejšie GK-94 prekonali všetky očakávania. Majú obrovskú prenikavú silu, pred ktorou nebudú chránené žiadne obrnené zariadenia, tehlové a betónové budovy. Iné podobné granáty majú oveľa nižšiu penetráciu.

Vďaka takýmto granátom sa bežný vojak z motorizovanej jednotky už nemusí báť stretnúť s nepriateľskými obrnenými vozidlami – zvládne to bez RPG-7, len zásobou niekoľkých VKO-25.

Prítomnosť trieštivej hlavice umožňuje použiť tieto granáty nielen na pancierovanie a opevnenie nepriateľa, ale aj na likvidáciu vojakov a dôstojníkov nepriateľských jednotiek.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov