zdroj: sputniknews.com
Aktuality, Bezpečnosť, Námorníctvo, Vojenská technika,

Ruská čiernomorská flotila začala sledovať lode NATO v Čiernom mori

Krajiny NATO nedávno zvýšili svoju prítomnosť a zvýšili vojenskú činnosť v Čiernom mori. Aliancia v apríli uskutočnila svoje cvičenia Sea Shield 2019 v Čiernom mori.


Zábery zachytené v Bospore ukazujú britský torpédoborec HMS Duncan a kanadskú fregatu HMCS Toronto smerujúcu do Čierneho mora. Plavidlá sú na ceste do ukrajinského prístavu Odesa, ako aj 30 ďalších lodí a 30 rôznych typov lietadiel.

Rusko opakovane obvinilo NATO z nezákonného rozširovania sa na východ v rozpore s jeho sľubmi. NATO buduje svoju armádu na východnom okraji Ruska, pričom v roku 2017 umiestnilo vojakov do pobaltských štátov a do Poľska, zatiaľ čo vojnové lode USA a Veľkej Británie sú pravidelne vysielané do čiernomorských prístavov.

Ruská čiernomorská flotila začína sledovať lode NATO v Čiernom mori, monitorujú britský torpédoborec a kanadskú fregatu, ktorá vstúpila do čiernomorských vôd 2. júla.

“Sily a hardware Čiernomorskej flotily začali sledovať aktivity britského torpédoborca HMS Duncan britského kráľovského námorníctva a fregaty kanadských síl HMCS Toronto , ktorá vstúpila do vôd Čierneho mora 2. júla 2019,” uvádza sa vo vyhlásení ruského ministerstva obrany

Plavidlá NATO sleduje Kasimovská malá protiponorková loď a strážna loď Pytlivy.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov