VPK Ural
Aktuality, Pozemná technika, Vojenská technika,

Rusi predstavili nový obrnený VPK Ural

Portál rg.ru informuje o novom bojovom obrnenom automobile Ural. Obrnený automobil 4×4 sa svojími parametrami radí k skôr ťažším obrneným automobilom, váži 14 500 kg, dĺžka 6,5m, šírka 2,5m a výška 2,8 m. Svojími parametrami predčí o niečo staršieho ruského Atléta.


V automobile môže cestovať 12 ľudí v špeciálnych protitraumatických kreslách s bezpečnostnými remeňmi. Automobil má zabudované prvky protimínovej obrany, konštruktéri automobilu potvrdzujú bezpečnosť osádky aj v prípade, ak pod kolesami automobila vybuchne mína o váhe 6 kg. Dieselový motor JAMZ-536 ma silu 360 koní, automobil dosahuje maxinálnu rýchlosť 100 km, na jednu nádrž dokáže po cestných komunikáciach prejsť 1000 km.

VPK Ural je mnohoúčelovým obrneným automobilom ruskej armády. Dokáže plniť širokú škálu požiadaviek a úloh, okrem presunu vojakov môže slúžiť aj ako klasický nákladný automobil. Predpokladá sa, že automobil budú využívať ruskí vojaci za hranicami, alebo ho budú používať príslušníci špeciálnych jednotiek. Aj púštna kamufláž naznačuje, že ho čoskoro možno uvidíme u ruského expedičného zboru v Sýrii.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov