zdroj: topwar.ru
Aktuality, Pozemná technika, Vojenská technika,

Skupina GAZ predstavila nástupcu legendárnej Šišigy

Skupina GAZ oznámila začiatok sériovej výroby nového terénneho vozidla Sadko Next, ktoré získalo index C41A23. Nové auto bude nástupcom legendárneho GAZ-66.


Nový Sadko Next je ďalším vývojom modelu GAZ-3308. Sadko má zmenené usporiadanie kapoty. Predpokladá sa, že nové okrúhle predné reflektory odolné pre vniknutím vody, sú navrhnuté špeciálne pre ďalšie použitie tohto stroja v ruskej armáde. V štandardnej verzii kabína pojme troch cestujúcich v dvojradovej verzii – sedem.

.

Terénne úžitkové vozidlo sa líši aj zvýšenou svetlou výškou 315 mm, blokovaním diferenciálu kolesa a systémom na hustenie pneumatík. Vozidlo s pohonom všetkých kolies je vybavené plne pneumatickým brzdovým systémom.

Hmotnosť vozidla je od 4 230 do 4 400 kg pre konvenčné vozidlo, alebo od 4 420 do 4 590 kg pre auto s navijakom. Celková hmotnosť je 6850 kg, to znamená, že nosnosť sa mení v závislosti od modifikácie od 2260 do 2620 kg. Vozidlo je schopné dodatočne prepravovať príves s hmotnosťou do 2650 kg. 

Momentálne je jediná verzia so 4-valcovým turbodieselom ЯМЗ-534 s objemom 4,4 litra (149 koní a 490 Nm). Prevodovka je manuálna – 5 stupňová, hoci v súčasnosti prebieha práca na vývoji automatickej prevodovky.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov