zdroj: United States Coast Guard
Aktuality, Bezpečnosť, Námorníctvo, Vojenská technika,

Komando americkej pobrežnej stráže skáče na ponorky drogových pašerákov

Vzrušujúce nájazdy priamo ako z akčnej videohry sa odohrali v Tichom oceáne, keď americká pobrežná stráž zachytila ponorku narko-mafie a členovia zásahového komanda naskočili na pohybujúce sa plavidlo, aby zadržali kontraband.


Drogové kartely prevážajú tony narkotík na americké pobrežie, a nie je ľahká úloha zachytiť ich hliadkovým člnom na otvorenom mori. Minulý mesiac však mala pobrežná hliadka Spojených štátov šťastie, keď si všimla neponorené plavidlo vo východnom Tichom oceáne.

Predtým, než bola ponorka schopná skĺznuť pod vodu, traja členovia jednotky americkej pobrežnej stráže (USCGC Munro) vyskočili na pohybujúce sa plavidlo. Dozorcovia získali 17000 libier kokaínu, odhadovaný na 232 miliónov dolárov. Celkovo sa jednotka USCGC Munro vrátila domov do San Diega s 39.000 librami kokaínu a 933 librami marihuany v hodnote okolo 569 miliónov dolárov, čo sa pobrežnej stráži podarilo zachytiť v období medzi májom a júlom, v 14 samostatných nájazdoch pri pobreží Mexika, Strednej a Južnej Ameriky ,

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov