zdroj: topwar.ru
Aktuality, Bezpečnosť, Pozemná technika,

Video zmarenia raketového útoku teroristov v severnej Sýrii

Pripájame publikované video z UAV, ktorý zachytil útok ruských vzdušných síl na skupinu militantov, ktorí pripravovali ofenzívu proti vládnym silám v Sýrii. Záznam bol odoslaný tlačovou agentúrou AnnaNews.


 

V provincii Hama zničili vzdušné sily Ruskej federácie militantnú skupinu organizácie Hayat Tahrir Ash-Sham, ktorá pripravovala ofenzívu proti sýrskym vládnym silám.

18. júla pripravili militanti ofenzívu proti pozíciám sýrskej arabskej armády, ktorej predné pozície sa nachádzali v dedine Kesabiya v provincii Hama. Teroristi natočení bezpilotným vzdušným prostriedkom sa chystali začať raketový útok.

Zábery zachytili, ako sa skupina niekoľkých ľudí pripravovala na vypustenie rakiet „Elephant“ domácky vyrobených  (v zázname je vidieť 15 odpaľovačov a kamión s raketami). Na maskovanie militanti pálili pneumatiky.

Prípravy teroristov boli objavené zo vzduchu, následne bol spustený raketový útok na ich pozície. Zábery ukazujú, že skupina 9 ľudí sa rozptyľuje, po tom ako je pozícia militantov objavená dronom, a prekrytá delostreleckým útokom a následne úplne zničená.

Ruské vzdušné sily tiež zbombardovali sklad munície, niekoľko militantných skupín, kamión s muníciou, vďaka  čomu bola ofenzíva zmarená.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov