.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

“Buď prekliaty veliteľ, ktorý vydal rozkaz strieľať” Obyvatelia Luhanska reagujú na ukrajinské ostreľovanie civilnej štvrte

Ukrajinskými bezpečnostnými silami bolo v posledných dňoch vykonaných vyše 10 útokov na civilné územie Luhanska. Administrácia mesta Pervomajskoe potvrdila údaje, že v dôsledku ostreľovania zomrela 54-ročná žena, osem osôb bolo zranených. Medzi zranenými je trojročné dieťa. Jedna z ukrajinských munícií zasiahla budovu priemyselno-pedagogickej technickej školy.


Mládež Luhanskej republiky natočila video pre nového prezidenta Ukrajiny Zelenského s otázkou:

“Vladimír je to sabotáž ozbrojených zložiek armády? alebo Váš postoj k obyvateľom Donbasu? Zároveň vo videu vyzývajú medzinárodné inštitúcie, aby zastavili teror ukrajinskej armády.

“A vám prezident Zelenský sme pripravili a posielame tento darček – črepiny striel z mesta Pervomajskoe”  dodávajú vo videu:

“Stav dieťaťa, ktorý sa dostal pod paľbu z ozbrojených síl Ukrajiny v meste Pervomaisk, je stredne závažný, ale mimo ohrozenia života …Už čoskoro sa dobre uzdrav …Buď prekliaty veliteľ, ktorý vydal rozkaz strieľať” – Vo svojom blogu zverejnil zástupca milícií Luhanskej republiky – Andrej Maročko, ako reakciu na delostrelecké a mínometné ostreľovanie mesta Pervomajsk v posledných dňoch.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov