zdroj: Israel_MOD
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo, Vojenská technika,

Izrael úspešne otestoval nový protiraketový systém na Aljaške

Systém protiraketovej obrany novej generácie Arrow 3 bol vyvinutý spoločne Izraelom a Spojenými štátmi. Zbraňový systém je navrhnutý na zachytenie balistických rakiet mimo atmosféry. Izrael v nedeľu 28. júla úspešne vykonal niekoľko testov svojho protiraketového systému Arrow 3 spolu s Americkou agentúrou pre raketovú obranu na Aljaške. Systém úspešne zachytil balistické raketové terče z vonkajšej atmosféry – informovalo izraelské ministerstvo obrany.


Video z testovania systému:

 

Premiér Benjamin Netanjahu testy privítal a zdôraznil, že Izrael preukázal svoju schopnosť odolávať balistickým raketám vypusteným „z Iránu, alebo inde“. Izraelské letectvo tento systém predtým úspešne otestovalo v januári v strednom Izraeli. Izrael plánoval vykonanie spoločného americko-izraelského testu na Aljaške už v máji 2018, ale operácia bola zrušená kvôli technickým problémom.

Najnovšia skúšobná prevádzka prichádza uprostred testu balistických rakiet stredného doletu, ktorý Irán údajne vykonal v stredu. Podľa izraelskej vlády je iránska raketa Shahab-3 schopná niesť jadrovú hlavicu. Arrow-3 vyrába spoločne Izrael a Boeing. Systém bol navrhnutý tak, aby ničil rakety vo vesmíre.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov