.
Aktuality, Šport,

Zlatá medaila z Majstrovstiev sveta podľa pravidiel IPSC ide na Slovensko

V dňoch 3 – 10. augusta 2019 sa vo Švédskej Karlskoge uskutočnili 2. majstrovstvá sveta v disciplíne puška podľa pravidiel IPSC. Samotný pretek prebiehal na druhej najväčšej vojenskej strelnici vo Švédsku.


Slovenský tím na majstrovstvách sveta

Na 20km úseku vojenského priestoru bolo pripravených 30 streleckých situácii, ktoré preverili strelecké schopnosti najlepších puškárov z celého sveta. Vzdialenosti terčov boli od 15m po 340m. Najväčšie prolémy však strelcom spôsobovali atypické, nekomfortné strelecké polohy, z ktorých sa jednotlivé situácie strieľali.

Najviac sa darilo Ernestovi Nagyovi

Majstrovstiev sveta sa celkovo zúčastnilo 636 strelcov z 32 krajín. Slovenskú mini výpravu tvorilo 8 strelcov. Najviac sa darilo Ernestovi Nagyovi, ktorý v divízii semi auto open v kategórii seniorov vybojoval historicky prvú zlatú medajlu pre Slovensko, keď sa mu podarilo poraziť úradujúceho majstra sveta z USA, Jojo Vidanesa. Pripájame dve videá nášho víťazného strelca

 

Celkové hodnotenie:

1. Nagy Ernest / SVK / 2063,45 b

2. Vidanes Jojo / USA / 1837,62 b

3. Forlani Dario / ITA / 1821,11 b

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov