.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Video: Po štyroch dňoch našli v lese nezvestné 5-ročné dievčatko

Záchranári našli v lese dieťa, ktoré pred tromi dňami zmizlo v oblasti Nižného Novgorodu. Dievča bolo objavené v noci potom, čo odpovedalo na svoje meno. Podľa očitých svedkov bolo dievča veľmi vyčerpané a hladné, ale bola schopná odpovedať na otázky a na ceste von z lesa požiadala o „koláč a pitie“. Teraz je jej stav hodnotený ako vážny, ale stabilný.


Dieťa bolo nájdené v tme. Pátrači prechádzali lesom a pravidelne kričali meno dievčaťa. V určitom okamihu začuli detský hlas, skupina sa zastavila, aby zistila odkiaľ zvuk vychádza. Po niekoľkých výkrikoch dievča znova zareagovalo – vtedy sa podarilo zistiť, kde presne je. Dieťa sedelo vo vetrovke. Našli ho sa asi dva kilometre od miesta zmiznutia.

“Bežali sme, snažili sme sa čo najviac, aby sme obmedzili svoje emócie. Našli sme ju vo vetrovke, chlapci ju vzali do náručia, zabalili ju do vyhrievanej prikrývky, dali jej vodu a banán. Preskúmali sme ju, aby sme sa ubezpečili, že je všetko v poriadku, a odniesli ju z lesa do domu. Tam nás privítali všetci dedinčania potleskom, lekári okamžite prišli do sanitky a vzali dieťa, najzaujímavejšia vec – pýtam sa jej:” Strašidelné? “A ona odpovedala:” Nie, mám smäd! “Povedal pátrač, ktorý našiel dievča. Okrem toho bolo dieťa veľmi hladné – keď bola nesená z lesa, požiadala o „koláč“.“uviedol

Podľa ďalších záchranárov dievča neplakalo a bolo schopné primerane odpovedať na otázky dospelých, sama požiadala o vodu. Teraz je dievča vo vážnom, ale stabilnom stave, informovalo ministerstvo zdravotníctva regiónu Nižný Novgorod. Jej telo je veľmi dehydrované.

Podľa vyšetrovania odišla 18. augusta popoludní z domu v obci Stepanovka. V tom čase bola jej príbuzná doma, ktorá to nepozorovala. Podľa miestnych médií dievča nežila v Stepanovke, ale prišli sem so svojou rodinou na dovolenku.

Pri hľadaní 5-ročnej Zariny boli nájdené aj medvedie stopy 

Hľadanie dieťaťa prebiehalo bez prerušenia, bolo do neho zapojených asi tisíc ľudí: policajní dôstojníci,  vojaci, národná garda, dobrovoľníci, miestni obyvatelia a skupina potápačov. Okrem toho sa pri operácii používali vrtuľníky, termo kamery, svetelné veže a kvadrokoptéry. Pátrači počas troch dní preskúmali plochu približne 100 štvorcových kilometrov.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov