zdroj: ilgiornale.it
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Slovinská vláda rozdala pohraničnej stráži ostrú muníciu, majú zastaviť inváziu migrantov

Kontroverzia vypukla. Slovinská polícia na hranici s Chorvátskom blokuje migrantov a posiela ich späť.


Slovinská vláda už má zrejme dosť migrantov, ktorí po skupinách nelegálne vstupujú na územie Slovinska a rozhodla sa konať. Pohraničníci dostali ostrú muníciu a príkaz ju použiť proti tým, čo sa pokúsia nelegálne prekročiť hranicu. Samotné Chorvátsko, odkiaľ migranti do Slovinska utekajú, má veľké problémy na hranici s Bosnou, kde sa vytvorila obrovská skupina imigrantov, ktorí sa snažia za každú cenu dostať do Chorvátska a ďalej cez Slovinsko a Rakúsko do Nemecka.

A tak pozdĺž ostnatého drôtu, ktorý oddeľuje krajinu od Chorvátska policajti posielajú späť tých, ktorí sa snažia prekročiť hranice. Spor medzi krajinami vyvolal denník Ľubľana, ktorý odhalil interný policajný obežník, ktorý vyzýval agentov, aby vytlačili migrantov späť do Chorvátska – bez ospravedlnenia.

Medzitým však hraničné kontroly pokračujú. Natoľko, že zmiešané hliadky agentov Ľubľany a Záhrebu v roku 2018 rozvinuli 635 misií (polovica v Chorvátsku a polovica v Slovinsku). Nie je jasné, koľko migrantov bolo zastavených a vrátených späť.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov