.
Aktuality, Civilná ochrana,

Horská záchranná akcia po stratenej žene dopadla úspešne

Policajti, hasiči a psovodi Kynologického záchranného zboru Slovenskej republiky sa od večera snažili pri Bardejove zachrániť nezvestnú ženu. 58 ročná žena sa poobede v rámci svojho pobytu v Bardejovských kúpeľoch vybrala na túru do okolitých lesov. Ku večeru informovala svojich známych, že sa stratila v spleti chodníkov, lesných ciest a zvažníc.


.

Podľa inštrukcií záchranárov sa jej podarilo odoslať súradnice svojej polohy, žiaľ pre skreslenie signálu nebolo možné ženu nájsť. Žena si svietila mobilom, ktorý sa jej neskôr vybil a stratila kontakt so svojimi záchrancami. Na základe zdieľanej fotografie psovodi určili miesto jej výskytu a následne tam nasadili stopárskeho psa. Pes správne vyhodnotil smer pohybu osoby a aj keď kvôli kontaminácii stopy nemohol pokračovať, bolo možné ďalej pokračovať v prehľadávaní so psami – špecialistami na plošné prehľadávanie lesných častí a s ostatnými záchranármi.

Žene pomohla posledná inštrukcia záchranárov, aby sa potme zbytočne nevzďaľovala a ostala na mieste kým ju záchranári nenájdu v rozsiahlych a členitých lesoch. Našla si útočište na blízkom poľovníckom posede kde bola v ranných hodinách nakoniec nájdená bez vážnejších následkov.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov