Vozidlo hliadky ruskej Vojenskej polície
Aktuality,

Lámu antény, rozbíjajú okná – Kurdi opäť zaútočili na hliadku ruskej Vojenskej polície

 


Dnes, 9. novembra 2019, sa na severe Sýrie uskutočnila v poradí tretia spoločná rusko-turecká hliadka na území s kompaktným osídlením sýrskych Kurdov a ani tentokrát sa neobišla bez incidentov. Na internete sa už objavili zdokumentované dôkazy o nie úplne logickom správaní Kurdov, ktorí ako divosi útočili na obrnené vozidlá ruskej Vojenskej polície, chrániacej Kurdov pred ich ponechaním osamote s tureckou armádou.

Vo videu je zreteľne vidieť, ako sa na ceste, po ktorej ide hliadka, začínajú schádzať miestni obyvatelia z okolitých dedín. Pozdĺž trasy hliadky sa zhromažďuje dav obyvateľov a ani po upozorení zvukovými signálmi nie je ochotný uvoľniť priechod hliadke a blokuje naďalej cestu. Následne Kurdi, ženy aj muži, zaútočia na vozidlo hliadky Vojenskej polície, hádžu naň kamene a ďalšie veci, ktoré si priniesli so sebou.

Kurdi, povzbudení „beztrestnosťou“, sa pokúsili spraviť škodu na ruskom obrnenom vozidle „Tiger“ udieraním pomocou kladiva. Ušlo sa samozrejme aj obrnenému tureckému autu „Kirpi“. Je vysoko pravdepodobné, že ak by na mieste bola iba samotná turecká hliadka, žeby k podobnému útoku neprišlo. Prítomnosť Rusov očividne zasiala do Kurdov istotu, že na nich nielenže nik nebude strieľať, ale navyše sa kolóna áut aj zastaví a nikoho na ceste nezrazí.

Je dôležité tiež uviesť, že toto je už druhý prípad podobného správania Kurdov voči obrneným vozidlám ruskej Vojenskej polície. Prvá takáto udalosť sa stala pred niekoľkými dňami, počas podobnej hliadky.

Pre osvieženie pamäti pripomeňme, že „Moskva a Ankara“ vykonávajú spoločné hliadkovanie územia. Trasy na severe Sýrie sú spoločne odsúhlasované, potvrdzované a ich existencia je nevyhnutná pre zmiernenie napätia. Pokiaľ ide o v článku spomenutú hliadku, tej trvalo 4 hodiny, kým prešla 105 km vopred dohodnutej trasy.

Zdroj: topcor

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov