.
Aktuality, Letectvo,

Pri Rjazani havarovalo ruské bezpilotné lietadlo Orion

Rjazaň, Rusko (16.11.2019) – Počas skúšobného letu v Rjazanskom regióne havarovalo prieskumné bezpilotné lietadlo Orion. Dron havaroval v oblasti sídliska v Listvjanke, na zemi neboli zaznamenané žiadne obete. Podľa očitých svedkov padol bezpilotný prostriedok na zem asi 70 metrov od bytového domu, pričom zničil polovicu rastúcej borovice. Podľa vyšetrovateľa je predbežnou verziou pádu dronu porucha zariadenia. Podľa inej verzie bol príčinou pádu silný bočný náraz vetra.


 

.

 

Orion určený pre diaľkové prieskumy bol vytvorený spoločnosťou Kronštadt ako súčasť projektu na základe zmluvy s ministerstvom obrany. Prieskumný robot bol testovaný v Sýrii. Maximálna vzletová hmotnosť robota je 1100 kg, užitočná hmotnosť je 250 kg. Dĺžka stroja je 8 m, rozpätie krídel je 16 metrov a doba letu je 24 hodín. Na sériové vzorky by sa mal namontovať ruský motor APD-110/120 s dvojlistou vrtuľou AV-115 s priemerom 1,9 metra. Na drone je nainštalovaná súprava prieskumného vybavenia. Prvá várka sériových robotov vstúpi do armády do konca tohto roka, v súčasnosti sa robot podrobuje vojenskému testovaniu.

 

Bezpilotné lietadlo (UAV) Orion

 

Na fóre Armija-2018 predstavila spoločnosť Kronštadt ovládaciu jednotku zbraňového systému určeného pre toto bezpilotné lietadlo a prototyp munície vlastného vývoja s hmotnosťou do 50 kg, ktorá môže byť vybavená ďalšími bojovými súčasťami.

 

Bezpilotné lietadlo (UAV) Orion

 

Na leteckej výstave MAKS-2019 oznámil Nikolaj Dolženkov, hlavný konštruktér spoločnosti Kronštadt, tlačovej agentúre TASS, že bezpilotný letecký komplex Orion sa nachádza v záverečnom štádiu testovania a do konca tohto roka dostane Ministerstvo obrany RF jeden takýto komplex.

zdroj: tass.ruaviation21.ru, fotografie vk.com/MONITOR, TASS, RIA Novosti

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov