.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Tlačová správa Ľudovej milície v Luhansku za rok 2019 hovorí o stovkách útokov proti civilistom zo strany Ukrajinskej armády a aj o jej žalostnom stave

Prinášame správu tlačovej služby Ľudovej milície Luhanskej republiky (LNR) za uplynulý rok :


V roku 2019 boli zaznamenaných 1100 porušení prímeria ozbrojenými silami Ukrajiny. Bolo zaznamenaných viac ako 17000 streleckých útokov, z čoho bolo 655 delostreleckých nábojov a 5366 mín.
V priebehu roka bolo v dôsledku agresie ukrajinských bezpečnostných síl zničených a poškodených celkom 44 obydlí. Životne dôležité sociálne zariadenia, školy, nemocnice boli zámerne ostreľované. Dvaja obyvatelia boli zabití a 15 civilistov vrátane dvoch detí bolo zranených.

 

Na základe skutočností týkajúcich sa týchto zločinov generálna prokuratúra LNR začala viac ako tridsať trestných konaní s tridsiatimi trestnými činmi. Európskemu súdu pre ľudské práva a Medzinárodnému trestnému súdu bolo poslaných viac ako päť stoviek materiálov s dôkazmi o zločinoch ukrajinských bezpečnostných síl proti obyvateľstvu Donbasu.

 

Odchádzajúci rok bol stále charakterizovaný použitím odpornej taktiky používania sabotážnych skupín. Ukrajinským votrelcom nepriniesli výsledky, okrem strát medzi personálom ozbrojených síl.
Z 13 pokusov o vyslanie sabotážnych skupín priniesli zármutok piatim rodinám ukrajinských bojovníkov – celkom sedem ukrajinských sabotérov z Ukrajiny sa nevrátilo domov, 15 zostalo natrvalo postihnutých.
Neustále provokácie ukrajinských bezpečnostných síl a predstaviteľov nacionalistických organizácií pozdĺž kontaktnej línie stále vedú k nezvratným stratám ukrajinskej armády.

 

Podľa oficiálnych údajov Ministerstva obrany Ukrajiny predstavovali v roku 2019 straty ozbrojených síl 97 mŕtvych a 577 zranených. Avšak aj podľa oficiálnych správ ústredia Operácie spoločných síl (OOS)  počet mŕtvych a zranených presahuje tieto počty. Ukrajinské vojenské vedenie, ktoré sa obáva zodpovednosti za smrť Ukrajinských ozbrojených síl, zároveň ukrýva skutočné straty pred verejnosťou.
Podľa našich údajov je počet úmrtí ukrajinských bezpečnostných síl  290 ľudí, a zranených – viac ako šesťsto. Väčšina obetí nie je bojová a bola získaná v dôsledku neopatrnej manipulácie so zbraňami, samovraždami, bombardovaním ich vlastných pozícií a „priateľskou“ paľbou susedných jednotiek ukrajinských bezpečnostných síl.

 

Záverečná správa vedúceho Ozbrojených síl a bezpečnostných služieb naznačuje, že nízka úroveň odbornej a úradnej prípravy príslušníkov ozbrojených síl spôsobila ich seba upravovanie výkonu ich povinností, čo sa stalo hlavným dôvodom ich neoprávneného opúšťania  vojenským personálom. Okrem toho nízka úroveň materiálnej a technickej podpory jednotiek nachádzajúcich sa v zóne OOS, ako aj nedostatok kontroly zo strany velenia sa stali ďalšími dôvodmi pre únik väčšiny príslušníkov z umiestnenia jednotiek. V roku 2019 bolo v ozbrojených silách Ukrajiny zaznamenaných 3572 prípadov neoprávneného opustenia  vojenským personálom, z ktorých v 380 prípadoch utiekli dôstojníci. V roku 2019 815 bojovníkov utieklo do zóny OOS, z toho 47 so zbraňami. Iba 311 dezertérov bolo vystopovaných a vrátených k jednotke, zatiaľ čo len 19 z tých, ktorí utiekli so zbraňami, bolo zadržaných.

 

V roku 2019 jednotky Ľudovej milície LPR pokračovali v zdokonaľovaní bojového výcviku, výcviku a zvyšovaní profesionality personálu, uskutočňovali sa taktické cvičenia a taktické požiarne cvičenia.

Spolu s verejnými organizáciami a charitatívnymi nadáciami sa zorganizovalo a vykonalo viac ako päťdesiat humanitárnych akcií s cieľom pomôcť sociálne zraniteľným skupinám a sociálnym inštitúciám v dvadsiatich dvoch osadách republiky, na rôzne účely sa previedlo viac ako dvadsať ton humanitárneho nákladu na rôzne účely.

 

V uplynulom roku pokračovalo formovanie verejnej organizácie Vojensko-vlasteneckého hnutia „Mladá garda – Junarmia“ “v Luhanskej ľudovej republike. Dnes má hnutie viac ako 1000 ľudí.  Junarmejci pravidelne navštevujú divízie Luhanskej ľudovej republiky, oboznamujú sa so životom vojenského personálu a neustále sa zúčastňujú osláv vojenských jednotiek. Účastníci hnutia sa 7. októbra zúčastnili osláv pri príležitosti vytvorenia obranného oddelenia LPR na území otvoreného parku Patriot. Republikánska mládež sa navyše zúčastňovala na podujatiach konaných v Ruskej federácii. V lete tohto roku navštívili hrdinské mesto Sevastopoľ, kde sa zúčastnili podujatí pri príležitosti osláv námorníctva. Na pozvanie ruských kozákov oslávili Junarmejci slávnosť Najsvätejšej Bohorodičky v ruskom kozáckom hlavnom meste Novočerkasku. Príležitosť vidieť najnovšie zbrane a vojenské vybavenie Ruskej federácie mali na medzinárodnom vojensko-technickom fóre „Army 2019“, ktoré sa konalo v Taganrogu.
30.12.2019 – Tlačová služba Ľudovej milície Luhanskej republiky

Video: Správa tlačovej služby Ľudovej milície Luhanskej republiky (LNR) za uplynulý rok:

.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov