Ilustračné foto: Bell 360 Invictus, počítačová animácia, zdroj: Bellflight.com
Aktuality, Letectvo,

Bell 360 Invictus – najnovšia videoanimácia možného amerického vrtuľníka budúcnosti

Future Vertical Lift.


 

Bell 360 Invictus, počítačová animácia

Spoločnosť Bell ukázala cez počítačovú animáciu „prácu” dvojice vrtuľníkov 360 Invictus v akcii. V priebehu zobrazovanej bojovej operácie vypustili vrtuľníky drony – tie v iniciálnej fáze pôsobili ako prieskumné drony, aby ďalej v priebehu akcie (po celý čas „zosieťované” s vedúcim vrtuľníkom) zmenili svoju úlohu, stali sa útočným elementom a zasiahli vo finále ciele, mimochodom veľmi podobné vozidlám ruských systémov PVO.

Promovideo, Bell 360 Invictus v akcii po prieniku obrannými pozíciami protivníka:

Prieskumno-bojový, vysokorýchlostný vrtuľník 360 Invictus spoločnosti Bell má okrem hlavného motora (General Electric T901, ktorý bol vybratý americkou armádou ako víťaz súťaže ITEP – Improved Turbine Engine Program ešte vo februári 2019) disponovať ešte dodatočným motorom Pratt & Whitney PW207D1, vďaka nemu získa dodatočných 439 kW a bude tak schopný dosahovať cestovnú rýchlosť 330 km/h. Tá bola medzi minimálnymi požiadavkami armády ohľadom parametrov na nový prieskumno-bojový vrtuľník. Rozhodnutie o víťazovi tendra pre americkú armádu má padnúť v marci 2020.

Zdroj: warspot resp. bellflight.com

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov