©topwar
Aktuality, Pozemná technika,

Trofej: Turecké obrnené auto Vuran si všimli na Moskovskom okruhu

Rusko, 14. marec 2020 (AM) – Na internete sa objavili fotografie tureckého obrneného vozidla Vuran, ktoré prepravoval ruský vojenský náves Kamaz-65225 na diaľnici pri Moskve. Obrnený automobil je pokrytý plachtou, avšak tvar a farby obrneného vozidla, ktoré sú vlastné tureckej armáde, a pneumatika sú zreteľne viditeľné.


 

©topwar

Predpokladá sa, že obrnenec zajala sýrska vláda v provincii Idlib, alebo ozbrojené sily PNS v Líbyi. V máji minulého roka dorazila do Tripolisu nákladná loď zo zásielkou nových tureckých obrnených vozidiel triedy MRAP Kirpi II a Vuran, určených na vybavenie vojenských jednotiek a kmeňov podporujúcich opozíčné sily v Líbii

 

©topwar

Vuran – obrnené kolesové vozidlo so zvýšenou ochranou proti mínam sa prvýkrát predstavilo v Turecku v roku 2017. Hmotnosť – 18,5 ton, kapacita – 11 ľudí. Zbraňová výstroj: strelecká veža s diaľkovým ovládaním, guľomet (7,62 mm alebo 12,7 mm), bojová veža môže byť vybavená aj ťažkým guľometom namontovaným na veži. Stroj je vybavený prednou a zadnou kamerou, automatickým hasiacim systémom a stabilizačným systémom bojového modulu. Pneumatiky majú vložky, ktoré umožňujú pohyb aj po prestrelení. Kabína má klimatizáciu, ktorá plní tiež funkciu kúrenia.

 

V dôsledku neúspešných akcií militantov počas intenzívnych bitiek s vládnymi silami sa stratilo niekoľko kusov tohto vozidla. Jeden z nich bol zjavne odovzdaný ruskej strane. V parku Patriot sa nachádza expozícia trofejí z tohto horúceho miesta. Tam môžete vidieť rôzne tanky, pechotné bojové vozidlá, obrnené transportéry, delostrelectvo a ďalšie vybavenie.

Video: Turecké letectvo zbombardovalo civilný konvoj

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov