©maskpol
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Poľská armáda dokončuje zmluvu na dodávku 50.000 taktických prilieb vlastnej výroby

Poľsko, 26.apríl 2020 ( AM ) – Poľský minister obrany Mariusz Błaszczak 23. apríla potvrdil, že nová zmluva pre 50 000 kompozitných prilieb Maskpol je pred dokončením:


“Momentálne dokončujeme zmluvu na 50 000 kompozitných prilieb Maskpol. Informácie o najbližších kontraktoch zverejníme čoskoro, “povedal Błaszczak prostredníctvom sociálnych médií.

 

Dodal, že poľské ministerstvo obrany „posilňuje armádu podporou poľského obranného priemyslu“ počas prebiehajúcej pandémie koronavírusu. Aj keď Błaszczak nepotvrdil objednaný konkrétny model, k jeho oznámeniu bola zverejnená snímka balistickej prilby HP-05.

 

BALISTICKÁ PRILBA HP-05 je navrhnutá tak, aby chránila hlavu pred priamym nárazom šrapnelov a niektorých projektilov ručných zbraní. Prilba HP-05 je najnovším produktom medzi prilbami vyvinutými pre potreby špeciálnych policajných a vojenských jednotiek.

 

 

©maskpol

Balistická odolnosť prilby – odolnosť proti fragmentácii – parameter V50 nad 600 m / s pre fragment FSP 1,1 g, nepriestrelnosť – 357 Magnum JSP 10,2 g (425 ± 15) m / sa 9 x 19 mm FMJ 8,0 g (360 ± 15) m / s – podľa PN-V-87001: 2011.

 

Je dostupná v 3 veľkostiach (rozsah obvodu hlavy 54 – 62 cm), so 4-bodovým postrojovým systémom s hladkým nastavovacím mechanizmom, má systém tlmenia nárazov umožňujúci prispôsobenie obvodu hlavy používateľa – v 3 veľkostiach. Hmotnosť prilby od 1,25 do 1,45 kg v závislosti od veľkosti prilby. Prilba je vybavená pomocnými lištami a zásuvkou na pripevnenie prístrojov pre nočné videnie, a je kompatibilná s ďalším vybavením ako je nepriestrelná vesta, ochranný filtračný odev, plynová maska, osobný komunikátor a systémy ochrany zraku.

 

Plánuje Poľsko napadnúť Ruskú federáciu? Varšava potvrdila 10-násobné zvýšenie amerického kontingentu v Poľsku

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov