© CC BY 2.0 / Ronnie Macdonald / Boeing B-52H Stratofortress 4
Aktuality, Bezpečnosť,

Letectvo USA ubezpečuje: Nehľadiac na pandémiu sme pripravení použiť náš jadrový arzenál

USA, 1.máj 2020 ( AM, Sputnik ) – Pandémia vírusu covid-19 pripravila USA o dve lietadlové lode, kde sa vírus vyskytol. Okrem toho sa vírus objavil aj na niekoľkých zahraničných základniach. Celkom zasiahol vyše 6 tisíc amerických vojakov. Tim Ray, veliteľ jednotiek Global Strike amerického letectva, vyhlásil, že americký jadrový arzenál zostáva pripravený na boj a je pripravený v prípade potreby k nasadeniu.


 

“Buďte uistení, podnikli sme potrebné kroky, aby sme zaistili, že naše bombardéry a strategické rakety sú pripravené a môžu zasiahnuť akýkoľvek cieľ na planéte. Sme plne pripravení na akúkoľvek misiu a covid-19 to nezmení. Naše sily sú naďalej vo veľmi vysokom stupni pripravenosti a schopnosti odpovede, “povedal Tim Ray.

 

Toto vyhlásenie amerického letectva objasňuje, že americké sily začali vytvárať procedúry, ako udržať svoj personál zdravý v čase, keď koronavírus sa už v januári rozširoval po Číne . Opatrenia americkému letectvu umožňujú obmedziť šírenie vírusu medzi posádkami lietadiel a operátormi strategických zbraní.

Aby toho mohlo byť dosiahnuté, americké letectvo muselo zaviesť “istú mieru izolácie” tímov od seba navzájom v snahe zachovať akcieschopnosť bombardovacieho letectva a strategických raketových síl.“Platia nás za to, aby sme tieto úlohy mohli robiť v akýchkoľvek podmienkach. Nie len v nejakých, ale vo všetkých. Toto sú strašné okolnosti, ale my musíme byť pripravení robiť túto prácu za oveľa horších okolností , “dodal americký veliteľ.

 

Nehľadiac na snahy americkej armády ochorelo na koronavírus 6,754 vojakov, hovoria správy Pentagonu z 29. apríla. Výskyt choroby zasiahol dve zahraničné základne a dve lietadlové lode. Americká armáda nie je stále schopná vystopovať zdroj choroby. 

 

Bývalý dôstojník NATO o snahe Nemecka získať americké jadrové bombardéry a snahe skoncovať so studenou vojnou

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov