foto: sputnik
Aktuality, História,

Naživo: Nech žije 75. výročie Dňa víťazstva! V Rusku prebiehajú oslavy veľkého dňa

Rusko, 9.máj 2020 ( AM ) – Ruský prezident Vladimir Putin kladie 9. mája veniec pri hrobke neznámeho vojaka neďaleko Kremeľských hradieb pri príležitosti 75. výročia víťazstva Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom v druhej svetovej vojne. Po slávnostnom pokládke vencov prednesie prezident národný prejav, po ktorom ruské letectvo usporiada leteckú show nad hlavným mestom. Mnohé udalosti venované 75. výročiu Dňa víťazstva, vrátane hlavnej vojenskej prehliadky na Červenom námestí, boli odložené kvôli pandémii koronavírusu:


 

 

Oslavy venované 75. výročiu víťazstva v Rusku prebehnú. Koronavírus tomu nebude môcť zabrániť. Je pravda, že z bezpečnostných dôvodov museli byť niektoré udalosti prevedené do online formátu alebo odložené na neskorší dátum, ale Rusi budú mať stále čo vidieť. Ako Moskva oslavuje 9. mája v podmienkach pandémie môžete sledovať v našom živom prenose.

 

 

Ako už uviedol ruský prezident Vladimir Putin, všetky udalosti, ktoré boli pôvodne naplánované na 9. mája, vrátane prehliadky na Červenom námestí a sprievodu Nesmrteľného pluku, sa uskutočnia, až to bude bezpečné, najmä pre veteránov. Všetci, ktorí sú v izolácii, sa však budú môcť zúčastniť akcie Nesmrteľný pluk online.

 

 

Čo sa týka vojenskej prehliadky, slávnostný pochod a prehliadka obrnených vozidiel 9. mája sa zo zrejmých dôvodov neuskutoční, ale letecká prehliadka bude mimoriadne veľkolepá. V deň víťazstva preletí cez Červené námestie 75 lietadiel a vrtuľníkov a cez všetky ruské mestá celkom 597 lietadiel.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov