© Sputnik / Ilya Pitalev
Aktuality, Pozemná technika,

Zabijak tankov. Video vypustenia striel protitankového systému Kornet

Rusko, 13.máj 2020 ( AM, Sputnik ) – Pozrite si zábery z použitia ruského protitankového raketového komplexu Kornet pri streľbe na cvičné ciele na cvičisku v spomalenom zábere, rovnako ako aj raketový zásah komplexu tankov a ďalších objektov.


 

Protitankový raketový komplex Kornet, ktorý je vo výzbroji Ozbrojených síl Ruska, bol vytvorený pre boj s tankami a inými obrnenými vozidlami. Tiež je však schopný zostreliť bezpilotné lietadlá, rovnako ako zničiť nepriateľské opevnenia.

 

 

Raketa s kumulatívnou bojovou hlavicou dokáže účinne zasiahnuť tanky aj s dynamickou obranou a raketa s termobarickou bojovou hlavicou je určená na zničenie palebných bodov a opevnení. Existuje niekoľko modifikácií Kornetov, ktoré sú zamerané na rôzne druhy techniky.

Pre svoje jedinečné vlastnosti bol Kornet nazvaný “zabijakom tankov”. Komplex bol vyvinutý v Úrade pre návrh nástrojov v Tule, a to na báze komplexu tankových riadených zbraní Reflex. Na rozdiel od predchádzajúcich protitankových systémov Fagot, Konkurs a Metis nie je riadenie rakety Kornet vykonávané pomocou drôtu, ale laserovým lúčom , čo komplexu umožňuje zasiahnuť ciele vo vzdialenosti 10 kilometrov a vo výške až 9 kilometrov. Paľba dvoma raketami navyše umožňuje prekonať moderné prostriedky aktívnej ochrany tankov.  V roku 2019 sa pre výzbrojenie výsadkových jednotiek začali vyrábať Kornety s termovíznym zameriavačom, ktoré sú schopné zasiahnuť vysokorýchlostné (250 m / s) vzdušné ciele.

Ruskí výsadkári ako prvý na svete skočili z dolnej hranice stratosféry v Arktíde

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov