©Oshkosh
Aktuality, Pozemná technika,

Saudskí inžinieri budú vyrábať taktické vozidlá Oshkosh

Saudská Arábia, 19.máj 2020 ( AM ) – Oshkosh Defence založila spolu so saudskou spoločnosťou Al Tadrea Manufacturing Company spoločný podnik JV. Podnik, kde americký výrobca má menšinový podiel, má za cieľ rozvíjať odborné znalosti v Saudskej Arábii a stať sa hlavným dodávateľom taktických kolesových vozidiel.


 

Spoločnosť JV sa spočiatku zameria na výrobu vozidla založenom na ľahkom taktickom vozidle Oshkosh 4×4. Saudskí inžinieri budú vyvíjať, vyrábať a integrovať obrnenú kabínu, karosériu vozidla a ďalšie komponenty.

“Oshkosh Defence a TMC úzko spolupracujú už dva roky prostredníctvom transferu technológií, aby tento spoločný podnik dosiahol úspech. ‘ – uviedol John Bryant, prezident Oshkosh Defence 13. mája počas virtuálneho ceremoniálu pri príležitosti vzniku JV

 

V roku 2015 zvíťazilo vozidlo firmy Oshkosh v programe Joint Light Tactical Vehicle ( JLTV ), keď nahradilo vozidlo Humvee. Americká armáda a námorné pechota mala dostať celkom 16 901 vozidiel Oshkosh JLTV, pričom zákazka mala cenu 6,7 miliárd korún. O dodávku JLTV sa pobili AM General, Lockheed Martin a Oshkosh. Celkovo sa ale odhadujú náklady armády na 30 miliárd dolárov. Počas troch rokov počiatočnej výroby a piatich rokov plnej produkcie bude vyrobených 49,100 vozidiel pre armádu a 5,500 pre námornú pechotu. Armáda prevzala prvé vozidlá Oshkosh JLTV v roku 2019, námorná pechota potom dostane autá v roku 2022.

 

Video – porovnanie Oshkosh a Humwee:

 

Oshkosh bol vybraný hlavne preto, že v sebe spája zvýšenú mobilitu a rýchlosť s ochranou vozidla. K vývoju nového vozidla dali výrazný impulz operácie amerických vojakov v Afganistane a Iraku, kde sa vozidlá Humvee ukázali ako málo odolné proti improvizovaným výbušným zariadeniam. Vzhľadom k tomu, že vozidlá Humvee boli nedostatočne chránené proti týmto výbušným zariadeniam, stávala sa osádka často obeťami týchto nástrah. Oshkosh má pokročilý dizajn trupu, ktorý bol vyvinutý práve na to, aby zvýšil schopnosť prežitia posádky proti širokej škále výbuchov a balistických hrozieb.

 

Vozidlo ponúka rad konfigurácií, možnosť inštalácie mnohých zbraňových systémov vrátane protitankových striel. Oshkosh disponuje výkonným motorom Gale Banks Engineering 866T – armádnou modifikáciou 6,6litrového agregátu General Motors L5P Duramax. Produkuje výkon zhruba 254 kW, o ktorého prenos na všetky štyri kolesá sa stará šesťstupňová automatická prevodovka Allison 2500SP. Automobil o prevádzkovej hmotnosti okolo 4600 kg dosahuje max. Rýchlosť 110 km / h palivová nádrž vystačí na 480 km jazdy. Celková dĺžka je 6,2 m, na šírku meria 2,5 ma na výšku po strop kabíny 2,6 m.

 

Jemenskí Houthiovia starým sovietskym guľometom DŠKM zničili najmodernejší americký obrnený automobil Oshkosh M-ATV

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov