.
Aktuality, Pozemná technika,

Bojové vozidlo Bumerang – obojživelník ruskej armády

Rusko, 20.máj 2020 ( AM ) – Bumerang je novou bojovou platformou, ktorá bola vyvinutá pre ruskú armádu. Prvýkrát bola predstavená v roku 2015 počas vojenskej prehliadky 9. mája na Červenom námestí v Moskve.


 

.

 

Zvláštnou charakteristikou Bumerangu sú jeho obojživelné schopnosti. Stroj sa môže pohybovať vo vode s rýchlosťou 10 km / h. Okrem iného sa plánuje, že Bumerang bude disponovať pokročilými technológiami, vrátane obranných systémov proti vysoko presným zbraniam. Súčasne platforma prechádza v Rusku štátnymi skúškami, ktoré majú byť ukončené v roku 2021, a pripravuje sa k sériovej výrobe. Záujem o stroj majú tiež vojaci štátov Afriky, Blízkeho východu či Juhovýchodnej Ázie.

 

Iveco Defence poskytne 918 kusov viacúčelových bojových vozidiel holandskej armáde

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov