.
Aktuality, Pozemná technika,

Bohyňa vojny. Prvá skupina húfníc s vlastným pohonom „Koalícia-SV“ vstúpila do armády

Ruská armáda dostala prvú várku nových húfnic Koalícia-SV, informovala tlačová služba štátnej spoločnosti Rostec. Vo februári Rostec vyhlásil, že skúšky delostreleckého zariadenia budú ukončené v roku 2022.


 

152 mm húfnica s vlastným pohonom „Koalícia-SV“ bola vytvorená na ničenie taktických jadrových zbraní, delostreleckých a mínometných batérií, obrnených vozidiel, pracovnej sily, vzdušnej obrany, protiraketovej obrany a ďalších nepriateľských cieľov v hĺbke svojej obrany. V budúcnosti pôjde do služby s jednotlivými delostreleckými brigádami.

 

 

Motostrelecké a tankové jednotky, samostatné divízie a delostrelecké pluky budú vyzbrojené modernizovanými húfnicami Msta-S.

 

 

Prvýkrát sa Koalícia-SV predstavila pri prehliadke na počesť 70. výročia víťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne. Prevyšuje všetky existujúce analógy vo svojich vlastnostiach.  Palebný dosah je 70 kilometrov. Je vybavená systémom automatizovaného riadenia procesov navádzania zbraní, výberu cieľa, navigácie a určovania polohy. Môže byť používaná ako počas dňa, tak aj v tme môže vykonávať autonómny výpočet streleckých zostáv. Rýchlosť streľby je až 16 striel za minútu . Húfnica má bojovú hmotnosť 48 ton a posádku tvoria 3 osoby.

 

Ohrozuje Rusko nová ukrajinská protilodná strela?

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov