Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruský minister obrany Šojgu: viac ako 30 tisíc vojakov bolo odvedených k jednotkám

Rusko, 01.júl 2020 ( AM ) – Nábor nových vojakov pokračuje bez prerušenia, na zberných miestach sa vykonáva bariérová kontrola a plánované dezinfekčné opatrenia.


 

Od 20. mája bolo do jednotiek vyslaných viac ako 34 tisíc vojakov. Všetci z nich prešli koronavírusovým testom, výsledky sú negatívne. Ruský minister obrany Sergei Šojgu to oznámil na konferenčnom hovore.

„Od 20. mája bolo do jednotiek vyslaných viac ako 34 tisíc vojakov. Všetky z nich prešli koronavírusovým testom, výsledky sú negatívne. Vojenské prepravy sa plánujú takým spôsobom, aby sa vylúčili kontakty brancov s ostatnými občanmi. Po príchode do vojenských jednotiek sa umiestnia do karantény v samostatných kasárňach na dva týždne, “uviedol Šojgu.

 

Zdôraznil, že v druhej polovici roka bude pokračovať plánovaný progresívny rozvoj ozbrojených síl a zvyšovanie úrovne ich kvalitatívneho stavu. Takisto poznamenal, že vojenským komisárom bolo dodaných viac ako dva milióny lekárskych masiek, viac ako 230 tisíc testovacích systémov, ako aj bezkontaktné teplomery.

 

 

Rževský pamätník sovietskemu vojakovi

Ruský prezident Putin a Bieloruský prezident Lukašenko včera otvorili Rževský pamätník sovietskemu vojakovi. Pamätník bol vytvorený a darovaný sochárom Andrejom Korobcovom a architektom Konstantinom Fominom. Pamätník je 25 metrov vysoká bronzová postava vojaka so žeriavmi krúžiacimi pri nohách – ktoré symbolicky nesú do neba sovietskeho vojaka. Pamätník sa nachádza na desaťmetrovej vyvýšenine:

 

 

 

O bitke o Ržev, čo je mesto v Tverskej oblasti Ruska, sa toho na rozdiel od bitky o Stalingrad, alebo bitky pri Kursku vie v Európe málo. Pripomeňme, že 5. januára roku 1942 vydal Stalin rozkaz, aby sa Ržev oslobodil za týždeň od nacistov. Rozkaz bol splnený za … 14 mesiacov. A za akú cenu!

 

Bitka o Ržev nebola bitkou o mesto, úlohou bolo zničiť hlavné sily nemeckej skupiny na rževsko-vjazemskom predmostí 150 kilometrov od Moskvy.

“Zaplavili sme ich riekami krvi a zavalili sme ich horami mŕtvol,” písal o tejto bitke frontový spisovateľ Viktor Astafjev. Niektorí výskumníci označujú bitku o Ržev za tú najkrvavejšiu v histórii ľudstva.

 

“Zahynul som pri Rževe” – Jedna z najkrvavejších bitiek v histórii ľudstva o ktorej sa na Slovensku ani v Európe skoro nič nevie

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov