Lobaev Arms DXL-3 
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Lobaev Arms pripravuje pušku pre streľbu až na sedem kilometrov

Rusko, 7.jún 2020 ( AM ) – V Rusku vyvíjajú jedinečnú ostreľovacia pušku DXL-5, ktorá bude schopná zasahovať ciele až na sedem kilometrov. povedal počas interview Vladislav Lobajev, generálny riaditeľ spoločnosti Lobaev Arms.


 

 

V súčasnosti je puškou s najdlhším dostrelom (tiež vyrábaná spoločnosťou Lobaev Arms) puška Twilight, určená na streľbu na vzdialenosť dva a pol kilometra, s rekordom až na 4,2 km.

“Teraz pracujeme na puške a nábojoch s rekordným dosahom šiestich až siedmich kilometrov. Predbežný názov projektu je DXL-5, k tomuto druhu pušiek patria naše doterajšie produkty ako DXL-4 Sevastopoľ a DXL-3 Vozmezdije. Na svetovom trhu s odstrelovačskými zbraňami doteraz neboli pušky s takým dosahom, “povedal Lobajev.

DXL-4

Podľa jeho slov puška dostane nové náboje, ktoré obsahujú niekoľko technologických inovácií umožňujúcich streľbu na takú vzdialenosť.

“Nové náboje pre túto pušku sú úplne novým prelomovým výrobkom, ktorý sa bude odlišovať veľkosťou aj počiatočnou rýchlosťou od nábojov, ktoré sme používali doteraz. Z tohto dôvodu by som nechcel zverejňovať všetky podrobnosti o kalibre a ďalšie detaily, “dodal generálny riaditeľ spoločnosti Lobaev Arms.

 

Video – streľba z DXL-3:

 

V rozhovore o termíne vytvorenia tejto pušky vyjadril nádej, že DXL-5 bude hotová začiatkom roka 2021, ale poznamenal, že vzhľadom na problémy spôsobené pandémiou koronavírusu je teraz ťažké určiť presný dátum.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov