© Sputnik / Aleksey Nikolskyi
Aktuality, História,

Video: Krásky ruskej armády nacvičujú slávnostnú prehliadku víťazstva

Rusko, 11. jún 2020 (AM ) – Cez päťdesiat vojačiek sa 24. júna po prvýkrát zúčastnia prehliadky víťazstvo v ruskom Stavropoli. V utorok to oznámilo tlačové oddelenie Ministerstva obrany RF. Na záberoch sa vojačky zúčastňujú cvičného pochodu. Na ministerstve uviedli, že na cvičných priestoroch a v dopravných prostriedkoch účastníkov sa pravidelne vykonáva dezinfekcia.


 

 

Účastníci prehliadky sa tiež pravidelne podrobujú lekárskemu vyšetreniu, aby mohli aj naďalej absolvovať výcvik a samotnú akciu. Prehliadky sa má zúčastniť približne 1,7 tisíca ľudí. Podľa informácií vojenskej správy bude do akcie zapojených asi 50 kusov zbraní a vojenskej techniky, vrátane raketometov Grad-M a Uragan, húfnic Msta-B, obrnených vozidiel BTR-82, protilietadlových kanónov ZU-23 na vozidle Kamaz, obrnených vozidiel Rys a Tiger, raketových komplexu Reduta a Iskander.

Armáda plánuje usporiadať ďalších desať tréningov prehliadky v rôznom zložení, generálna skúška sa vo Stavropoli uskutoční 20. júna.

Prehliadka víťazstva sa v Rusku bude konať 24. júna. Ruský prezident Vladimir Putin a hostia, ktorí sú pozvaní na prehliadku víťazstva v Moskve, sa budú nachádzať na tribúne. Uviedol to hovorca prezidenta Dmitrij Peskov. Peskov dostal totiž otázku, či prebehne prehliadka v “maximálne obvyklom režime”, alebo tu budú isté požiadavky kvôli koronavírusu, napríklad sociálne rozostupy.

“Samozrejme, že prezident a hostia budú na tribúne. A samozrejme tam budú aj zahraničné hlavy štátu, “uviedol v televízii Rossija 1 v programe Moskva. Kremeľ. Putin.

Pritom dodal, že je potrebné ešte spresniť to, ako bude všetko na tribúne vyzerať. “Budeme dúfať, že už počas prehliadky v podstate nič z tohto režimu nezostane,” uviedol. Tradične sa akcia koná 9. mája, ale kvôli vypuknutiu epidémie nového koronavírusu bola presunutá. Ako upozornil ruský minister obrany Sergej Šojgu, výber dátumu prehliadky nie je náhodný.

 

“Urobíme to v deň, keď sa v roku 1945 uskutočnila legendárna historická prehliadka víťazov, kedy po Červenom námestí prechádzali vojaci, ktorí bojovali pri Moskve a bránili Leningrad, ktorí bojovali pri Stalingrade, oslobodzovali Európu a útočili na Berlín,” povedal Šojgu.

 

Prehliadky víťazstva v Moskve sa zúčastní 75 srbských vojakov a dôstojníkov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov