Raketový komplex Bal
Aktuality, Pozemná technika,

Video: “Zaručene zničí akýkoľvek cieľ.” Ako raketový komplex Bal posilnil pobrežnú obranu Ruska

Rusko, 3. júl 2020 (AM, Sputnik ) – Ruský pobrežný raketový komplex Bal “úspešne zasiahol cieľ v Čiernom mori”, uvádza sa na stránke ruského ministerstva obrany na Facebooku. Rolu lode podmieneného protivníka plnil terč vybavený špeciálnymi uhlovými radarovými reflektormi. Bal sa stal dôležitým prvkom ochrany námornej infraštruktúry ruského námorníctva.


 

 

 

Komplex je schopný ničiť lode rôznych tried na vzdialenosť až 260 km. V armáde tento raketový komplex funguje so systémom Bastion. K výhodám Balu odborníci zahŕňajú odolnosť proti poveternostným vplyvom, nárazové schopnosti a mobilitu.

 

“Jednotky raketového komplexu Bal Čiernomorskej flotily RF uskutočnili taktické cvičenie s prevedením raketovej streľby na námorné ciele. Rolu lode nepriateľa plnil cieľ vybavený špeciálnymi uhlovými radarovými reflektormi, “uviedli vo vojenskej správe.

 

Odborníci zdôrazňujú, že Bal je vysoko mobilný a extrémne nebezpečný pre podmieneného nepriateľa. Podľa nich tento ruský raketový komplex je schopný “zaručene zničiť akýkoľvek cieľ” na morskej ploche.

 

,

 

Rusko koncom roka 2018 začalo na Krymskom polostrove pri ochrane hraníc používať automatizovaný systém technickej kontroly hraníc pod názvom Hranica (Rubež). Podľa dostupných údajov dostáva tento systém informácie od autonómnych rádiových staníc. Každý kontrolný post je schopný registrovať do 200 cieľov, určiť ich súradnice a parametre pohybu a sprevádzať ich pomocou optických elektronických systémov.

 

 

Ruská armáda na Kryme vytvorila skupinu, ktorá je schopná poskytnúť polostrovu ochranu pred všetkými hrozbami. Obrana Krymu je zabezpečená loďami Čiernomorskej flotily Ruskej federácie, ako aj námornej leteckej a leteckej obrany. Na Kryme bol vytvorený vojenský útvar zahŕňajúci jednotky pobrežnej obrany, rozviedky, delostreleckých jednotiek, leteckej obrany, inžinierskych a logistických jednotiek a podobne. Okrem toho má ruská armáda na Kryme najmodernejšie protiletecké pobrežné raketové systémy Bal a Bastion.

 

Satanovskij: V Čiernom mori môžeme bezpečne potopiť celú flotilu USA

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov