Ilustračné foto
Aktuality, Letectvo,

Ruský zbrojársky gigant sa pripravuje na predstavenie svojich systémov budúcnosti

Rusko, 9.august 2020 ( AM ) – Tlačová služba zbrojárskeho konzorcia Almaz-Anteï oznámila, že predstaví na Medzinárodnom vojensko-technickom fóre Armáda-2020 niekoľko nových vojenských výrobkov.


 

Podujatie sa uskutoční od 23. do 29. augusta vo Vlasteneckom výstavisku v Kubinke (oblasť Moskvy). Fóra sa zúčastní asi tridsať spoločností z konzorcia. Konzorcium Almaz-Antei je jednou z najväčších skupín ruského vojensko-priemyselného komplexu a zamestnávajú viac ako 130 000 ľudí. Záujem o ich vyrobky potvrdzuje fakt, že sú prevádzkované vo viac ako 50 krajinách sveta. „Prvýkrát sa uskutoční ukážka určitých článkov pre verejnosť“, zdôrazňuje tlačové centrum.

 

Systém budúcnosti

Návštevníci budú mať možnosť vidieť protilietadlový raketový systém Antei-4000, ako aj raketomet 51P6E2 ako súčasť budúceho obranného systému určeného na ochranu pred balistickými raketami. Generálny riaditeľ Jan Novikov vysvtlil, že „konzorcium Almaz-Anteï sa vždy zúčastňuje na fórach armády, ktoré nám ponúkajú možnosť spolupráce s federálnymi zákazníkmi, predovšetkým s ruským ministerstvom obrany, ale aj so zahraničnými partnermi a potenciálnymi kupcami našich výrobkov,“ vysvetľuje generálny riaditeľ konzorcia Ian Novikov citoval tlačovú službu. Dodáva, že plnenie zmlúv v rámci federálneho programu obrany je pre konzorcium prioritou.

 

Civilná výroba

V ich stánku budú vystavené aj výrobky určené pre zdravotníctvo, digitálnu ekonomiku, ekológiu, kvalitné cesty, ktoré nepredstavujú nebezpečenstvo, bývanie a mestské prostredie, vzdelávanie a podobne. Zástupca generálneho riaditeľa Alexander Vedrov uviedol, že konzorcium má v Rusku výhradné priemyselné a technologické kompetencie: „Sme pripravení zúčastniť sa na akejkoľvek forme spoločnej činnosti s našimi partnermi a vyzývame všetky zainteresované strany, aby spoločne vyvíjali a vyrábali civilné výrobky.“

Adam Riečanský

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov