Stribog SP9A1
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Toto je tá podpora domáceho priemyslu ? Úspešný slovenský výrobca zbraní spochybňuje slová ministra obrany

Slovensko, 14 august 2020 (AM) – Slovenský podnikateľ v oblasti zbrojárstva Jaroslav Kuracina na sociálnej sieti upozorňuje na podľa jeho názoru nevýhodné výberové konanie Ministerstva obrany SR na malé samopaly.


 

Kuracina vo štvrtok uviedol, že Ministerstvo obrany SR, ktoré vedie Jaroslav Naď z hnutia OĽaNO, vypísalo výberové konanie na 80 kusov samopalov typu HK UMP v predpokladanej kusovej cene 3 900 eur.

 

HK UMP

 

 

„Grand Power Stribog AP9A3 (na fotke spolu s AP9A3S) je hlboko pod 1 000 eur. Do USA exportujeme vyše 2 000 kusov mesačne, od septembra by to malo prekročiť až 3 000 kusov. Nie sme chvalabohu odkázaní na nejakých 80 kusov pre naše Ministerstvo obrany, ale principiálne mi prekáža dať 3 900 eur z peňazí daňových poplatníkov za plastové UMP.“

 

Slovenský samopal Stribog SP9A1 vyhlásili za víťaza medzi pištoľovými karabínami

 

„Pretože ide o peniaze všetkých občanov SR, o peniaze každého, kto platí dane. Grand Power platí na daniach viac než dosť. A vo výsledku sa tie peniaze prešafária. Toto je tá podpora domáceho priemyslu?“ Položil otázku Kuracina, ktorý tak reagoval aj na tohtotýždňové vyhlásenie rezortu obrany o podpore domáce zbrojného priemyslu.

 

 

https://www.facebook.com/jaroslav.kuracina/posts/10206753928963271

 

Svitá slovenským výrobcom zbraní na lepšie časy? Minister obrany chce podporovať slovenských výrobcov

 

Minister obrany Jaroslav Naď vo štvrtok na sociálnej sieti napísal, že jeho rezort to „s podporou domáceho priemyslu myslí vážne“.

„Riaditeľ pre vyzbrojovanie Jozef Zekucia organizuje prvé stretnutie zástupcov obranného priemyslu. Perfektná príležitosť ako z prvej ruky zistiť možnosti zapojenia subjektov obranného priemyslu SR do národných aj medzinárodných projektov rozvoja obranných spôsobilostí,“ vyhlásil Naď.

 

Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu nominovalo externého poradcu pre ministra obrany

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov