.
Aktuality, Pozemná technika,

Výcvik s bojovými tankami Leclerc v rámci misie Lynx 7 v Litve – ďalšie dráždenie Ruska pri jeho hraniciach?

Litva, 16. august 2020 (AM) – SGTIA [Sous Goupement Tactique Interarme] v rámci spoločnej taktickej jednotky ako súčasť misie Lynx 7 v Litve vykonáva výcvik do ktorých sa zapojili aj bojové tanky Leclerc. Bojové cvičenie prebehlo v manévrovom tábore “Gažiūnai” neďaleko vojenského tábora Rukla.


 

.

 

Francúzi využili túto príležitosť pre spoznanie svojich Nórskych kolegov, ktorí sa tiež zúčastnili svojich previerok na tom istom mieste. Nóri predstavili svoje tanky “Leopard 2”. Lenže potešenie bolo hlavne na strane Nórov, ktorí mnohí z nich ešte nevideli na vlastné oči Francúzsky tank “LECLERC”. Pre veliteľa Nórskej skupiny bolo obzvlášť zaujímavé spoznať automatický systém nabíjania vo Francúzskom tanku.

 

.

 

Ako konštatoval veliteľ Stian z Nórskej bojovej skupiny, mnohé elementy sú si veľmi podobné v oboch tankoch. “Leclerc”-y aj “Leopard 2” sa vydali porovnávať svoje kapacity v boji.

„Je veľmi zaujímavé vidieť, ako Nóri pracujú so svojím vybavením, je dôležité spojenie medzi človekom a strojom. Dokázali nám, že ich posádky majú skúsenosti s týmto typom terénu, ktorý je trochu piesčitý. Nórski kolegovia nám poskytli dobré rady, vďaka ktorým sa môžeme vyhnúť mnohým rizikám,“ vysvetľuje Francúzsky poručík Jean-Christophe.

 

.

 

Ale aj pre Francúzske posádky tankov bolo toto spoločné cvičenie veľkým prínosom. Nie len skutočnosť, že vidia iné tanky z iných NATO armád, ale aj fakt, že nie sú sami a môžu sa spoľahnúť na svojich kolegov. Spoločné cvčenia v rámci spojeneckých vojsk sú dôležité pre vojaka z psychologického hľadiska. Nás legionárov vždy všetci obdivovali a vítali s otvorenou náručou. Samozrejme len na strane spojencov. Tí, ktorí stáli proti, zvyčajne nezdieľali rovnaké nadšenie ako tí, ktorých sme chránili. Otázka znie, pred kým chcú chrániť agresorské NATO vojská Litvu? Samotný vojak nerobí politiku. On len vykoná rozkaz. Tie však bývajú vydávané rôznymi psychopatmi, prípadne mentálne nezrelými či závislými ľuďmi, dosadenými na dôležité posty v organizáciách, ktoré majú “PRÁVO” rozhodnúť o začatí vojny tam či inde.

 

.

 

Obrnenú eskadru SGTIA v súčasnosti poskytuje 5. regiment (5e régiment de dragons). Výcvik zahŕňa preverenie bojových schopností tanku ako aj jeho bojaschopnosť v danom teréne. Všetky potrebné parametre boli preverené aby v rámci možností nič nebolo ponechané na náhodu.

 

MGCS: Rheinmetall predstavuje nový tank s impozantným 130 mm kanónom. Video

 

Francúzska vojenská podpora v Litve je súčasťou vysunutej bojovej skupiny NATO v Litve. O nasadení SGTIA v Litve sa rozhodlo na varšavskom samite v roku 2016. Francúzska výprava sa skladá z tristo vojakov, piatich tankov Leclerc, štrnástich VBCI a piatich VAB. Misia Lynx 7 je integrovaná do práporu pod velením Nemecka. Z histórie už vieme, že Nemecko už velilo armáde na Ruských hraniciach a vieme ako to dopadlo. Žeby sme sa opäť pripravovali na niečo podobné? Alebo je súčasť nejakého vyššieho plánu neviditeľných elít, ktorí sa s nami zahrávajú a predstierajú nám “NUTNOSŤ” preventívneho zoskupenia NATO bojových jednotiek na hraniciach s Ruskom?

 

Všetci tupci sa čudujú, že Rusko vynakladá úsilie na obranu vlastného štátu? Treba byť úplne tupý, aby to niekto mohol považovať za agresiu, keď chcú Rusi brániť svoju zem. Čo by asi tak robili Američania, keby v Mexiku boli na hranici s Amerikou vojská pôvodnej Varšavskej zmluvy? A za pripomienku snáď stojí to, čo sa stalo, keď chceli kedysi veľmi dávno priviesť svoje rakety na Kubu. Ak neviete, dohľadajte si to sami a ešte lepšie bude, keď budete čerpať z viacerých zdrojov. Neverte ani Ruskej, ale ani Americkej propagande. Použite vlastný mozog bez orlieho aj medvedieho, prípadne dračieho filtra. Používanie vlastného mozgu je veľmi poučné.

Adam Riečanský

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov