.
Aktuality, Námorníctvo,

Americká schopnosť opráv lodí je v porovnaní s Čínou nebezpečne podvýživená!

 


USA, 30. august 2020 (AM) – V prípade konfliktu sa Američania môžu skutočne obávať veľmi krutého osudu ich námorných prvkov. Kontradmirál Eric Ver Hag z úradu dohľadu nad údržbou a modernizáciou lodí amerického námorníctva odhaľuje krutú pravdu o aktuálnom kritickom stave ich infraštruktúry.

Podľa jeho zistenia, Americké námorníctvo dnes nemá dostatočnú priemyselnú kapacitu na udržanie a modernizáciu svojej flotily. Ak by došlo k vypuknutiu konfliktu, predpovedal americký dôstojník s odvolaním sa na Čínu bez toho, aby ju citoval, americké námorníctvo by jednoducho nemalo prostriedky na opravu poškodených lodí dostatočne rýchlo na to, aby podporilo vojenské akcie vo vojne a hlavne na čas.

Toto zistenie nadväzuje na zistenia internej štúdie námorných zborov Spojených štátov zverejnenej začiatkom tohto roka, ktorá zdôrazňuje nedostatok dostatočnej priemyselnej schopnosti na opravu lodí amerického námorníctva v prípade konfliktu vysokej intenzity. Naopak, iné krajiny, ako napríklad Čína, ale aj Rusko, sa v tejto oblasti výrazne modernizovali a zvýšili svoje kapacity.

Ako to bude vyzerať ak Čína napadne Taiwan

Takže pri začiatku konfliktu síce s väčšou flotilou (čo do počtu), by sa Američania veľmi rýchlo dostali do početnej minority a teda odsúdenia na prehru, ak by konflikt trval príliš dlho. Údržba lodí amerického námorníctva trpí mnohými oneskoreniami a nevie uspokojiť aktuálne potreby v prípade ostrých konfliktov na mori.

Ak by však Američania dokázali kompenzovať straty lodí počas konfliktu vždy dodaním úplne nových, mohlo by to byť jedno z riešení. Kto si však vie predstaviť akú intenzitu by mal prípadný dnešný námorný konflikt medzi takými veľmocami ako je Čína, Rusko proti napríklad vyslabnutým USA ? Koľko by stálo takéto rozhodnutie amerického daňového poplatníka, alebo šialencov, ktorí by investovali do Amerických dlhopisov na podporu vojny?

Rusko začne s výstavbou dvoch obojživelných útočných lodí inšpirovaných francúzskou loďou Mistral

Je zjavné, že Američania stoja pred ďalším problémom, ktorý vôbec nepridáva na chuti sa púšťať do vojen nepremyslene. Obzvlášť, ak by sa konflikt odohrával v zónach, kde majú Američania slabú, alebo žiadnu podporu na pobrežiach v blízkosti takého konfliktu. Je preto nemysliteľné, aby sa pustili do vojny s Čínou. Straty by boli vysoké na oboch stranách, to je zrejmé. Avšak z pohľadu logistiky by ich Čínania zhltli na pár hltov. Taiwan nemá také zdroje ako má Čína. Majú síce vyspelú ekonomiku, ale už len počet obyvateľov tvorí slabý predpoklad pre možnosť odolávania Číne v prípade konfliktu s ňou.

Japonsko sa tiež podľa môjho názoru nejaví ako presvedčivý partner pre Ameriku. Nedá sa to samozrejme povedať s istotou, ako by to prebehlo. Ale za povšimnutie stojí aj to, že Japonci sa napríklad rozhodli vyvinúť vlastné lietadlo a nebudú pokračovať v harakiri s F-35, ktoré je v hlbokom prepade čo sa týka záujmu spojeneckých armád o tento stroj. Všetky predaje sú len výsledkom veľkej lobby, ktorá v zákulisí dokáže spôsobiť celú radu nezmyslov.

Ruská pomsta za francúzske vrtuľníkové lode Mistral

Jeden z nich je nie len podľa môjho názoru, ale aj názoru iných, omnoho znalejších kapacít ako som ja, kúpa F-16 pre Slovenskú armádu. Za tie peniaze mohlo mať Slovensko určite účinnejšie zbrane pre obranu ako sú útočné F-16. Už len slovo útočná F-16 vypovedá samo o sebe. Tak to dopadne, keď si národ zvolí nekompetentných predateľných tĺkov, ktorí nasadia svojich pajkov do potrebných rezortov a ich jedinou úlohou je ráno si prečítať fax, aby vedeli ako hlasovať, čo ďalšie nie len že zbytočné, ale ešte k tomu úplne k ničomu kúpiť pre armádu a podobne. Na zlepšenie životnej úrovne národa však nezostávajú peniaze…

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov