.
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Bude mať Slovenská armáda slovenské pištole? Minister obrany sa dohodol so slovenským výrobcom Kuracinom

Slovensko, 11.september 2020 (AM) – Spoločnosť GRAND POWER sa dostala na Slovensku do povedomia, ako výrobca ktorému z nepochopiteľných dôvodov zatvárali dvere pred spoluprácou Ministerstvo vnútra SR i Ministerstvo obrany SR, ktoré radšej nakupovali predražené produkty zo zahraničia. Spoločnosť bola vylúčená z tendrov na prezbrojenie polície a armády, pretože podmienky súťaže stanovovali takú maximálnu dĺžku zbrane, ktorú slovenský výrobca presahoval o 2mm. České policajné noviny pritom slovenskú pištoľ Q100 označili za najlepšiu služobnú zbraň s akou sa stretli.


 

Slovenský samopal Stribog SP9A1 vyhlásili za víťaza medzi pištoľovými karabínami

 

Slovenský podnikateľ v oblasti zbrojárstva Jaroslav Kuracina naposledy koncom augusta na sociálnej sieti upozornil na podľa jeho názoru nevýhodné výberové konanie Ministerstva obrany SR na malé samopaly. Zdá sa, že ľady sa napokon pohli, Jaroslav Kuracina včera zverejnil na svojom profile :

“Nova etapa vztahov spolocnosti Grand Power a Ministerstva Obrany Slovenskej Republiky.
Dnes som prijal pozvanie pana Ministra Obrany Jara Nada na pracovnu kavu. Ubezpecil som pana Ministra ze rozhodne nie som nejaky extremista. Pan Minister na oplatku ubezpecil mna , ze vnima firmu Grand Power ako naozaj vyznamneho zamestnavatela. Podali sme si ruky a urobili hrubu ciaru.
Nastava nova etapa vztahov medzi GP a MO. V dohladnej dobe budu vykonane vsetky potrebne skusky , a v pripade ze nase produkty vyhoveju narocnym poziadavkam OSSR, nic nebrani v ich zavedeni do vyzbroje. Vysoko ocenujem pristup pana Ministra., a jeho zavazok napravat krivdy a nespravodlivosti napachane jeho predchodcami.
Jaroslav , Vdaka.”
.
Veríme že spomenuté stretnutie konečne naštartuje spoluprácu Slovenskej republiky s odsúvaným slovenským výrobcom, a stane sa tak významným historickým medzníkom vo výrobe zbraní na Slovensku.
Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov