Vzduchovka Hatsan
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

4 rady ako si vybrať vzduchovku

 


Vzduchovky patria k zbraniam, s ktorými sme poväčšine začínali. Starí otcovia nás učili mieriť na plechovky či drevené terče. Streľba zo vzduchoviek nás tak často prenesie späť v čase. A keďže každý rád spomína, možno aj vy túžite oprášiť svoje strelecké schopnosti s týmto druhom zbrane. Dnes vám prinášame 4 rady, vďaka ktorým si vyberiete tú pravú vzduchovú zbraň priamo pre vás.

1. Aby bola kvalitná

Ako hovoríme v našom internetovom obchode AFG.sk – kvalita nadovšetko! Prvou radou je tak to, aby ste radšej investovali do kvality, najmä pokiaľ to so svojou záľubou myslíte vážne, prípadne dokonca súťažíte v športovej streľbe. Kvalitná vzduchovka by mala byť pevná, vyrobená z odolných a spoľahlivých materiálov a v ideálnom prípade aj od overeného výrobcu. Tí, ktorí sú na trhu roky majú vyššiu pravdepodobnosť toho, že ich súčasné zbrane sú finálnym výsledkom mnohých zmien, detailov a skúšok.

Sledujte recenzie, opýtajte sa skúsenejších strelcov alebo napíšte odborníkom z nášho e-shopu.

Vzduchovka Crosman Pumpmaster

2. Aby bola priamo pre vás

Pred otázkou „Ako vybrať vzduchovku?“ si rozmyslite, na čo ju budete využívať. Potrebujete silnú vzduchovku či vám postačí slabšia? Budú pre vás vhodnejšie dlhé vzduchové zbrane alebo tie krátke? Potrebujete puškohľad alebo svoje mierenie necháte na klasiku? A v neposlednom rade – chcete s ňou strieľať iba niekde na záhrade či na strelnici alebo plánujete súťažné strieľanie?

Ďalšou radou teda je – nekupujte si zbytočne profesionálne zbrane, pokiaľ plne nevyužijete ich potenciál. Platí to aj obrátene. V prípade, že plánujete súťažnú streľbu, rozhodne pátrajte po vzduchovkách, ktoré sú určené presne na to. Tá najlepšia zbraň by mala byť ušitá priamo na vás.

Vzduchovka Crosman vantage

3. Aby mala dostupné príslušenstvo

Svoju vzduchovku budete zaiste časom zveľaďovať. Botky, dvojnožky, zameriavače, zásobníky a iné náhradné diely, ale aj strelivo, prostriedky na čistenie či puzdrá. Toto všetko bude vaša nová zbraň počas svojho života potrebovať.

Pokiaľ investujete do neznámeho výrobcu, prípadne si zakúpite špeciálnu vzduchovú zbraň, neskôr môžete naraziť aj na problémy s dostupnosťou príslušenstva, prípadne s jeho cenou. Práve toto si mnohí pred kúpou neuvedomujú. Naša rada? Myslite aj dopredu a ušetríte si mnohé starosti.

4. Aby sa vám páčila

A na záver – vaša nová vzduchovka sa vám musí páčiť. Ak k nej chcete mať vzťah, poriadne sa o ňu starať a pravidelne ju čistiť, mala by sa vám páčiť.

Máte radšej drevené prevedenie alebo chladné kovové? Ste fanúšikom poľovníckych farieb alebo vám postačí klasická čierna? Mnohokrát je to láska na prvý pohľad a svoju vysnívanú vzduchovku nájdete až vtedy, keď vám padne do oka.

Ak vám tieto 4 rady nestačili, napíšte nám a spoločne vyberieme zbraň iba pre vás!

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov