.
Aktuality, Pozemná technika, Vojenská technika,

Rheinmetall obsadil Austráliu: Svojimi bojovými vozidlami vytvára chrbticu austrálskych obranných síl

Austrália, 16.október 2020 (AM) – Rheinmetall oznámil otvorenie Strediska pre vojenské vozidlá MILVEHCOE v Redbank (Queensland, Austrália). Vznikne tak nové vysoko vyspelé centrum pre vojenské vozidlá, ktoré bude mať na starosti dizajn, vývoj a miestnu výrobu vojenských vozidiel, platforiem a veží pre Austrálske obranné sily a následný vývoz spriateleným krajinám. Otvorenie strediska MILVEHCOE znamená veľký míľnik v oblasti vojenských vozidiel v Austrálii.


 

 

Premiér Austrálskeho zväzu Hon Scott Morrison MP slávnostne otvoril stredisko MILVEHCOE za účasti delegácie federálnych poslancov a senátorov zo spolkového štátu Queensland, zástupcov Ministerstva obrany a austrálskeho obranného priemyslu.

Stredisko MILVEHCOE sa rozkladá na ploche 11 hektárov a zahŕňa nielen regionálne hlavné sídlo spoločnosti Rheinmetall, ale hlavne významné výrobné centrum, ktoré Austrálskym obranným silám dodá bojové prieskumné vozidlá Boxer 8×8 v rámci miliardového austrálskeho zbrojného projektu Land 400 fázy 2 a logistické vozidlá s vysokou mobilitou v rámci programu Land 121 fázy 3B / 5B.

 

 

.

 

Predseda predstavenstva spoločnosti Rheinmetall Armin Papperger oznámil, že stredisko MILVEHCOE predstavuje novú éru austrálskeho výrobného procesu spojenú s transferom technológií z Nemecka. Cieľom je založiť globálny centrum dizajnu, výroby a vývozu a podpory vojenských vozidiel, platforiem a vežou. Ďalej potom uviedol, že vývozné aktivity MILVEHCOE sa v Austrálii sústredia na vytvorenie udržateľného rastu v oblasti vojenských vozidiel, ktorý využije rozširujúca sa sieť dodávateľov produktov a služieb z celého kontinentu a začlení ich tak do globálneho dodávateľského reťazca Rheinmetall.

 

“Naše moderné a vysoko technologicky vyspelé stredisko MILVEHCOE je špičkovým centrom pre vojenské vozidlá, ktoré budeme vyrábať na základe pevného partnerstva medzi Rheinmetall a Austrálskymi obrannými silami,” povedal Armin Papperger.

“Ďalej to umožní vyvážať rozvinuté austrálske technológie a systémy do celého sveta a pre austrálskej firmy sa otvára príležitosť spolupráce a zapojenia do našich programov pre existujúcich a budúcich zákazníkov, vrátane tých z radov členských krajín NATO ako je Nemecko alebo Maďarsko,” pokračoval Armin Papperger.

 

 

Video: Dynamická ukážka bojového vozidla pechoty Lynx počas spoločného cvičenia NATO Brave Warrior, ktoré nedávno prebehlo v Maďarsku:

 

Nové stredisko MILVEHCOE zahŕňa:
• Inžinierstvo a výrobu pre vozidlá, veže, zbraňové systémy, pancierovanie, elektroniku, opto-elektroniku a simulátory
• Skúšobnú dráhu a elektromagnetickú testovaciu komoru – slúži na overenie a potvrdenie, či vozidlo spĺňa dohodnuté parametre výkonu pred koncovou dodávkou Austrálskej armáde
• Vnútorné strelnice – úplne uzavreté a najmodernejšie strelnice
• Laboratórium systémových integrácií – slúži na začlenenie a optimalizáciu výkonu systémov a vybavenia Austrálskej armády do vozidla
• Inžinierske a výcvikové priestory, ďalej tu sídli nákupné, finančné, právne a marketingové oddelenie, oddelenie projektového riadenia a vedenie spoločnosti

 

Gary Stewart, výkonný riaditeľ Rheinmetall Defence Australia, uviedol, že centrum MILVEHCOE premení možnosti a schopnosti spoločnosti dodávať austrálskej armáde aj zákazníkom Rheinmetall celosvetovo.

“Otvorenie nášho závodu výrazne posunulo náš biznis v Austrálii a významným spôsobom ovplyvnilo naše zapojenie do austrálskeho priemyslu a programov Austrálskych obranných síl,” povedal Gary Stewart.

“Keď bude plne funkčné, tak nám to umožní vyrábať a zabezpečovať povýrobný servis, ako je podporu a údržbu, flotile vozidiel Boxer pre Austrálsku armádu. Tiež poskytne silné zázemie, kde výskumné organizácie, priemysel a obrana môžu spolupracovať na zavádzaní nových výrobných postupov v programe Boxer a ďalších austrálskych zbrojných programoch, “pokračoval Stewart.

 

Založenie strediska MILVEHCOE znamená vznik viac ako 450 vysoko kvalifikovaných pracovných príležitostí v celej rade úzko špecializovaných odborov.

Ako Gary Stewart uviedol: “Momentálne naberáme zváračov, automechanikov, systémových a integračných inžinierov, technikov v oblasti elektrotechniky, vývojárov, IT špecialistov a podobné profesie.”

Rheinmetall dodáva v rámci programu Land 400 fáza 2 austrálskemu spoločenstvu 211 prieskumných vozidiel Boxer, vo verzii pre ozbrojený prieskum – “vyhľadať a identifikovať nepriateľa, ďalej potom vyhodnotiť ako a kedy vstúpiť do ozbrojeného stretu.”
V rámci modernizačného programu Land 121 fáza 3B spoločnosť tiež dodá austrálskej armáde viac ako 2500 vozidiel s vysokou mobilitou a cieľom je vytvoriť logistickú chrbtica austrálskych obranných síl.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov