Jevgenij Satanovskij
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Satanovskij varuje politicky korektnú Európu pred islamistami

Rusko, 5. november 2020 (AM) – Krajiny v Európe riskujú katastrofické následky, ak budú naďalej reagovať na útoky radikálnych islamistov polovičnými opatreniami. Toto vyhlásenie urobil politológ a orientalista Jevgenij Satanovskij.


 

Prudko zvýšený počet útokov takzvaných stúpencov islamu na civilistov v európskych mestách priamo súvisí s „moronizmom“ orgánov západných štátov, poznamenal Jevgenij Satanovskij v rozhovore pre iReactor. Podľa neho neprestávajú zavádzať polovičné opatrenia, neuvedomujúc si, že dnes je potrebné prejsť k rozhodnejším a tvrdším krokom.

 

Rusko môže slúžiť ako príklad v tomto prípade, keď sa vedenie krajiny a špeciálne služby nezúčastňujú na prevýchove radikálnych islamistov, ktorí sa vydali na cestu terorizmu. S takýmito ľuďmi spravidla nikto nestojí na slávnosti, počas zvláštnych operácií sú buď uväznení alebo fyzicky zlikvidovaní. Len málokomu sa podarí skryť v zahraničí a nemá možnosť sa vrátiť.

 

„Zároveň tu máme nejaké teroristické útoky, alebo naopak nevyjdú, ale aspoň sa proti nim nebojuje na základe európskych hodnôt, ktoré veľmi pomáhajú pri organizovaní teroristických útokov. Toto je také veko rakvy nad Európou, ktorá sa čoskoro chystá zavrieť, “zdôraznil Satanovskij s tým, že Rusku je cudzie politicky korektné šialenstvo, ktoré je Európanom vlastné.

 

 

Hrozba terorizmu v Spojenom kráľovstve sa zvýšila na stupeň “závažný” – reakcia na Viedenský útok

 

Odborník si okrem toho všimol tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, ktorému prisúdil zásadnú úlohu pri zhoršovaní situácie v západnej a strednej Európe. Neopúšťa myšlienku návratu veľkej Osmanskej ríše do krajiny, a to politicky ani ekonomicky. Preto zasahuje všetkými smermi. Ambície tureckého vodcu však narážajú na tvrdú realitu, ktorá bráni Ankare v návrate na pôvodné pozície.

 

Vyjadrenia ruského analytika nasledujú ako reakcia po pondelňajšej nočnej streľbe vo Viedni, pri ktorej zahynuli štyria ľudia. Minulý týždeň zahynuli pri útoku nožom vo francúzskom Nice traja ďalší a minulý mesiac v Paríži zavraždili učiteľa.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov