Ilustračné foto
Aktuality, História,

Česi páchali etnické čistky? Do éteru to vypálil vodca sudetských Nemcov

Česko, 02. január 2020 (AM) – Tento vianočný prejav bol plný nenávisti, odporu a sprostostí. Čo si dovolil niektorými vážený politik je vrchol. Áno, ide o prejav vodcu sudetonemeckého landsmanšaftu Bernda Posselta. Že ste o ňom nepočuli? To preto, že médiá hlavného prúdu radšej mlčia o tom, čo Posselt verejne predniesol.


 

Pred sedemdesiatimi piatimi rokmi skončila druhá svetová vojna. Červená armáda a západní spojenci oslobodili svet od hnedého moru, od krvilačných netvorov v čiernych uniformách. Už sedemdesiat päť rokov celý svet vie, kto páchal hrozné zločiny proti ľudskosti. A potom tu sú takí, ktorí zamlčujú jedno a radi zveličujú niečo iné, aby sa ukázali v lepšom svetle.

 

O čo tu ide? Ide o sudetských Nemcov. Niektorým nedá spať, že majú tiež svoj vážny podiel na fašistickom vyvádzaní v Českej republike, ale aj v celej Európe. Radšej sa stavajú do úlohy obetí. Prezident Beneš je pre nich zločinec. Asi ako jediný. Nikomu nechceme krivdiť, ale čo iné si myslieť? Stačí si vypočuť vianočné posolstvo vodcu Sudetonemeckého krajanského združenia Bernda Posselta .

 

 

“Nebola to žiadna spontánna pomsta, bola to chladnokrvne plánovaná etnická čistka,” povedal Bernd Posselt o povojnovom vyhnaní sudetských Nemcov z Československa . Nehanebné pomenovanie odôvodnil ročným aj dlhším časovým odstupom od konca vojny, s ktorým Československo Nemcov vyháňalo. Podľa Posselta to jasne svedčí o tom, že nešlo o akt pomsty pod vplyvom rozjatrených emócií, ale práve o spomínanú “čistku”. Posselt sám odsun sudetských Nemcov nezažil. Hoci je ich vodcom, tak je ročník 1956. Narodil sa až potom, čo jeho rodičia opustili sever Čiech. A na to sa práve odkazuje.

 

“Vyháňanie začalo v roku 1945, ale väčšia časť našej etnickej skupiny bola vyhnaná až roku 1946, kedy už inde začínala obnova. V dobe, keď už bolo rok po vojne. Moja rodina bola vyhnaná v novembri 1946 z Jablonca nad Nisou. Teda viac ako rok po konci vojny, “vyhlásil sudetonemecký politik.

 

“Svet by bol bez nás ako etnickej skupiny nekonečne chudobnejší – mnohým by sa iste páčilo, keby sme zmizli – ale mnohí už dávno vedia, že by svet bez nás bol chudobnejší a že by táto pestrá Európa bez nás tiež bola oveľa chudobnejšia, a preto je dôležité, aby sme sa starali o naše korene, ale aj s optimizmom a otvorenosťou smerovali k lepšej budúcnosti, “rozlúčil sa Posselt s divákmi.

 

A my sa tiež na tomto mieste zastavíme. Väčší priestor vodcovi landsmanšaftu dávať nebudeme. On sa v ňom ešte vyznáva z úcty k “veľkému krajanovi”, ktorý zhodou okolností – a Posselt o tom nemôže nevedieť – bol propagátor Hitlerovej mládeže, bojoval na východnom fronte a mal to šťastie, že padol do zajatia a vojnu prežil. Reč je o spisovateľovi Otfriedovi Preusslerovi.

 

O tom to celé je. O pokrytectve. Landsmanšaft sa snaží získať priazeň českých politikov, chce pomaly, ale isto nahlodať Benešove dekréty a spravodlivý trest zradcom v nich obsiahnutý. Po sedemdesiatich piatich rokoch začínajú opäť dvíhať hlavy a na rovinu hovoriť, čo si myslia. Je potreba znovu zdôrazniť, že to boli sudetskí Nemci, ktorí zničili Českú republiku vo svojej zaslepenej láske k Hitlerovi. A teraz budú vyčítať akúsi čistku? Bude zaujímavé sledovať, ako sa s tým vysporiadajú milovníci sudetských Nemcov na českej politickej scéne. Opäť sa k nim pôjdu producírovat a budú im posielať Zdravice? Reč je konkrétne o ľudováckých politikoch. Tí už skôr navrhovali  usporiadať hlavnú slezinu landsmanšaftu Sudetonemecký deň v Brne.

 

O nehoráznom prejavu vodcu landsmanšaftu Posselta prehovorila  Jana Volfová v rozhovore pre Sputnik, predsedníčkou strany Česká Suverenita a skôr vplyvná poslankyňa ČSSD .

“Bert Posselt povedal to, čo si skutočne myslí. Všetko to bývalé pretvarovanie a reči o priateľstve medzi sudetskými Nemcami a Čechmi boli ukážkou jeho falošnosti. On a jeho spolok proste chce späť všetok majetok, čo tu museli nechať a najradšej nás ako svojich novodobých otrokov, “hovorí známa politička.

 

Čo hovoríte na to, že Sudetský Nemec obviňuje Čechov z etnické čistky. Nie je to nonsens?

“Odkázala by som mu, že on je potomkom vrahov českých, moravských a sliezskych obyvateľov. Že na jeho rukách dedične lipne krv lidických deti a všetkých popravených a zabitých za okupácie. A že mu jeho slová nikdy nezabudneme, “mieni pani Volfová.

 

Myslíte, že sa po takomto škandalóznym prejave prestanú českí politici bratríčkovat s landsmanšaftom?

“Bohužiaľ nemyslím. Som presvedčená, že podpora ľudovcov z CSU je skrátka dosť veľká, a tak i poklonkovanie ich voličom v Bavorsku je nutné. Proste, koho chlieb ješ … A u ďalších strán ako TOP 09 je dôležitejší každý zahraničný politik než vlastný národ. Tí sa predávajú programovo, “hovorí politická matadorka.

 

Prečo lepšolidi prehliadajú Posseltov prejav špiniac Čechov a radšej, a s vervou, opäť kritizujú poslanie prezidenta Zemana?

“Pretože pohŕdajú vlastným národom. Oni sú predsa už tí noví euroobčania a my vlastenci sme pre nich len zbytočný povlak a prekážka na ich ceste k lepším zajtrajškom. Miloš Zeman je pre nich tá najväčšia prekážka a naopak Posselt ten správny euroobčan. Len sa bojím, že nedovidia to, že sa ich lokajské správanie hodí. Každý predsa chce mať svojich sluhov a oni nič iné nebudú, “hovorí predsedníčka Českej suverenity Jana Volfová.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov