Obranu Ruska posilnili už lasery Peresvet
Aktuality, Pozemná technika,

Lasery do boja s dronami

Námestník ministra obrany RF Alexej Krivoručko novinám „Krasnaja zvezda“ prezradil, že v Rusku konštruujú nové laserové zbrane, predurčené na boj s dronami.


 

„V súčasnosti prebiehajú práce na skonštruovaní iných laserových komplexoch (okrem do výzbroje už 1. 12. 2018 zaradeného komplexu „Peresvet“) na ničenie bezpilotných letúňov a aj na ničenie optických a opticko-elektronických prostriedkov protivníka. Prebieha ich párovanie s palebnými prostriedkami obrnenej techniky aj na boj s útočiacimi prostriedkami vysokopresných zbraní,“ povedal.
Krivoručko tiež prezradil, že pracuje sa aj na konštruovaní rádiofrekvenčného komplexu na ničenie rádioelektronickej aparatúry bezpilotníkov.

 

Náčelník generálneho štábu OS RF Valerij Gerasimov už dávnejšie informoval, že „Peresvet“ je od decembra 2019 využitý na prikrytie mobilných ruských raketových komplexov. A RIA Novosti uviedla, že ruské podniky začali konštruovanie nového nepilotovaného komplexu diaľkového rádiolokačného dozoru na báze helikoptéry. Ten bude sledovať veľkosťou malé a pomalé drony protivníka letiace v nízkych výškach a zabezpečovať navádzanie na nich protilietadlových raketových komplexov vojskovej PVO.

Vladimír Mikunda

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov