.
Aktuality, Námorníctvo,

Video: Boj proti pirátom – Rusko a Irán vedú cvičenia v Indickom oceáne

Irán, 18. február 2021 (AM) – Rusko a Irán uskutočňujú spoločné námorné cvičenia, počas ktorých vypracujú scenáre prepustenia lode unesenej pirátmi. Aby preukázali svoju mierumilovnú povahu vo vzťahu k iným štátom, pozvali k nim aj Indiu. Spoločné námorné cvičenia uskutočňujú v Indickom oceáne. Podľa nich je cvičenie námorného bezpečnostného pásu určené na zaistenie bezpečnosti námorného obchodu, boju proti pirátstvu a terorizmu a na výmenu informácií.


 

V oblasti manévrovali loď 545 ruského námorníctva a iránska pristávacia loď triedy Hengam 514:

 

Oficiálny zástupca podujatia uviedol, že cvičebná plocha bola 17-tisíc kilometrov štvorcových a budú sa konať tri dni. Iránska strana poznamenala, že cvičenia by mali rozšíriť bilaterálne vzťahy medzi Ruskom a Iránom. Rusko vyhlásilo, že má zapojené tri lode, pričom bojovou úlohou je vyslobodiť obchodnú loď unesenú pirátmi. Okrem toho budú viesť strelecké cvičenia. Irán, Čína a Rusko uskutočnili podobné cvičenia v regióne v roku 2019. A v septembri sa zase Irán zúčastnil ruských cvičení „Kaukaz – 2020“.

 

Maroš Šolc

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov