Ilustračné foto
Aktuality, Letectvo,

Video: Bezpilotné lietadlo Orion útočí na teroristov v Sýrii

Rusko, 22. február 2021 (AM) – Ruský televízny kanál Rossia 1 ukázal video z bojových letov bezpilotného lietadla Orion v Sýrii, počas ktorých bolo vykonaných 17 útokov proti teroristom. Na záberoch je vidieť, ako dochádza k zničeniu niekoľkých objektov ozbrojencov, vrátane letov za nočných podmienok, kedy Orion používa na hľadanie cieľa termovízny kanál svojho optického vyhľadávacieho systému. Orion podnikol v Sýrii 38 štartov, z toho 17 pri útokoch na ciele teroristov. Na videu je natočený Orion v púštnej kamufláži. Na jeho palube sú podľa tradície vojenského letectva hviezdy ukazujúce počet dokonalých bojových letov. Každá hviezda navyše obsahuje písmeno, ktoré znamená typ letu: prieskumný let, odlety s použitím úderov na pozemné ciele a letu na vyhľadávanie alebo označenie cieľov.


 

 

Vývoj bezpilotného lietadla začal v roku 2011 na objednávku ruského vojenského ministerstva. Bezpilotné lietadlo Orion patrí do triedy stredne veľkých letových aparátov. Môže byť vo vzduchu až jeden deň. Maximálna vzletová hmotnosť stroja je 1100 kilogramov, bojové zaťaženie činí je 250 kilogramov. Orion je schopný použiť na pozemné ciele malé riadené rakety a riadené letecké bomby.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov