Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Kto na Ukrajine prvý daruje kvety Ruskej armáde???

Ukrajina, 23. február 2021 (AM) – Ukrajinská armáda nedokáže nič postaviť ozbrojeným silám Ruska ak sa medzi nimi začne vojnový konflikt, myslí si prezident Centra systémových analýz a prognóz Rostislav Iščenko.


 

Ozbrojené sily Ukrajiny vraj nemajú potrebné spektrum výzbroje, nie sú dostatočne financované a nemajú ani dostatok bojových skúseností z činnosti podľa najmodernejších štandardov. „Ukrajina dokonca nebude Ruskej armáde ani odporovať, Ľvov a Dnepropetrovsk budú súťažiť, kto jej ako prvý venuje kvety,“ povedal expert v éteri youtube ukrajina.ru.

 

Ukrajinskej armáde vraj okrem toho fakticky chýba letectvo i PVO, jej obrnenú techniku „prerazí aj tenisová loptička“ a vojaci sú zásobovaní výzbrojou a muníciou zo sovietskych zásob, dodal Iščenko.

 

Bývalá pilotka Savčenková: „Po Putinovom prejave sa Ukrajina rozpadne“

 

Ukrajinskí štátni činitelia a rôzni experti pravidelne vystupujú s bojachtivými protiruskými vyhláseniami. Napríklad poradca pre informačnú politiku ukrajinskej delegácie v trojstrannej skupine o Donbase Alexej Arestovič vyhlásil, že Kyjev v prípade vojny s Moskvou „prejde do útoku“. A dodal, že Ukrajina by sa pre Rusko stala Afganistanom, „ibaže ostrejším“. Diplomat dodal, že lepšie, ako ukrajinské rakety, sú len atómové zbrane. A politológ Zinovij Svereda volá po vyhodení do vzduchu Krymského mosta a zorganizovania Rusku „nového Pearl Harboru“.

Vladimír Mikunda, podľa ria.ru

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov