IDEX 2021
Aktuality, Pozemná technika,

Slovenská zbrojovka na výstave v Abu Dhabí predstavila nové kalibre delostreleckej a tankovej munície

Na medzinárodnej výstave a konferencii o obrane IDEX 2021 v Abu Dhabí predstavil slovenský zbrojársky holding MSM GROUP mimo iné novinky z produktového portfólia, ktorými chce preraziť nielen v krajinách Perzského zálivu, ale tiež po celom svete. Nová delostrelecká a tanková munícia z dielne slovenskej firmy podlieha prísnym armádnym štandardom členských krajín NATO, vďaka čomu má dubnická zbrojovka výhodnú štartovaciu pozíciu na dosiahnutie týchto výsledkov.


 

MSM GROUP na jednej z najvýznamnejších medzinárodných konferencií svojho druhu popri už zavedených produktoch tak záujemcom z celého sveta predstavila nové kalibre delostreleckej a tankovej munície, ktoré patria medzi zavedené štandardy v armádach, ktoré sú členskými štátmi NATO. Okrem portfólia 60 mm mínometných nábojov s ultra ľahkým mínometom ANTOS či veľkokalibrovej munície ráže 155 mm s dostrelom 40 km patrí medzi slovenský export prezentovaný na výstave IDEX 2021 aj munícia ráže 105 mm (HE-M1 či HE R 105-60) či 120 mm (HE G-201, TP-T a TPCSDS).

 

Strela 105 mm HE-M1 patri do skupiny delostrelckej munície. Projektil je dutý vysokopevnostný oceľový výkovok so základňou s chvostom na lodi a zváraným krytom základne, efektívnym ogivom a jediným pozláteným kovovým hnacím pásom.

 

 

105 mm HE R 105-60

 

Strela 105 mm HE R 105-60 patrí do skupiny tankovej munície. Je to pevný kruh, ktorého projektil je tuho pripevnený k mosadznej nábojnici pomocou jedného krimpovacieho krúžku. Toto zaberá do výraznej kannelúry na strele tesne za medeným alebo pozláteným kovovým pohonom. Používa fuze FUI-56-VE. Vyrába sa aj ekvivalent 105 mm TP INERT, ktorý sa používa na výcvikové účely.

 

 

MSM GROUP týmto krokom nielen zväčšuje ponuku svojich produktov, ale tiež zvyšuje produkciu, čo má pozitívny vplyv aj na zamestnanosť nielen v regióne Považia. Práve v posledných mesiacoch pritom zbrojári aj napriek koronakríze pribrali viac než 50 nových zamestnancov. MSM GROUP v súčasnosti zamestnáva viac než 2 000 zamestnancov v 17 spoločnostiach v 4 štátoch. Spoločnosť patrí medzi významných domácich exportérov civilných a obranných produktov, ako aj medzi najvýznamnejších zamestnávateľom mimo regiónu Bratislavy.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov