.
Aktuality, Pozemná technika,

Debut slovenského rýpadla na vojenskej výstave v Abu Dhabí

Abu Dhabí, 25. februára 2021 (AM) – História spoločnosti CSM INDUSTRY sa v Československu začala písať v roku 1967. V roku 1976 sa začala výroba legendárneho univerzálneho dokončovacieho stroja UDS. Za 50 rokov sa na celom svete vyrobilo a exportovalo viac ako 30 000 strojov a konštrukčných mechanizmov UDS. Stroj je určený predovšetkým na podporu ženijných jednotiek (ženistov) a má svoje uplatnenie nielen pri vojenských operáciách a na vojenských misiách ale aj všade tam, kde je potrebné okamžite zasiahnuť či už pri záchrane životov a majetku, prírodných katastrofách, požiarov a priemyselných pohromách. Dôležitú úlohu zohráva aj pri vojenskom nasadení pri poskytovaní technických prostriedkov a štruktúr podporujúcich činnosť bojových jednotiek.


 

Foto: UDS Rheinmetall Man HX 8X8

 

CSM začiatkom roka podpísalo strategickú dohodu o spolupráci s nadnárodným koncernom Rheinmetall Man Military Vehicles, s ktorým budú spoločne vyvíjať UDS novej generácie pre zákazníkov Rhneimetallu. „Je pre nás veľkým potešením že sa nám podarilo presvedčiť o výhodách nášho stroja UDS a následne spoluprácu, tak medzinárodne renomovanú firmu ako je Rheinmetall. Spoločnosť Rheinmetall na základe svojich skúseností a poznatkov od svojich zákazníkov zadefinuje požiadavky na nový typ rýpadla UDS a zároveň dodá svoje podvozky. Naša strana následne konštrukčne zrealizuje a vyrobí špeciálne nadstavby UDS, či už s balistickou ochranou alebo bez nej.“ uviedol konateľ spoločnosti Tomáš Maroš

 

Spoločnosť CSM sa zároveň zúčastnila na svetovej výstave IDEX 2021 v Abu Dhabi kde pod záštitou International Golden Group (IGG) zo Spojených arabských emirátov prezentoval svoju techniku UDS. „Ako jeden z predstaviteľov Slovenského obranného priemyslu veríme, že v budúcnosti budeme môcť v spolupráci s našimi partnermi z IGG dodávať túto tradičnú ženijnú techniku vyrobenú na Slovensku aj Ozbrojeným silám v Spojených arabských emirátoch“ uviedol T. Maroš.

 

.

 

Na IDEXe ich prišiel podporiť aj minister obrany SR Jaroslav Naď, ktorý vyjadril vysokú podporu exportným aktivitám slovenského obranného priemyslu. Ako uviedol „Som rád že som mohol prísť osobne podporiť podniky slovenského obranného priemyslu na IDEX. Podpora slovenského obranného priemyslu je pre nás veľmi dôležitá a ako som viackrát zdôraznil, podpora slovenských firiem na zahraničnom trhu je jednou z mojich top priorít a urobím preto maximum.“ Uviedol minister Naď (Zdroj: FB/Instagram – Jaro Naď)

 

„Ako vojenský výrobca špeciálnej ženijnej techniky sme pripravení čeliť novým výzvam pri modernizácii vojenského vybavenia a plnení náročných požiadaviek ozbrojených síl, o čom svedčia nedávne medzinárodné dohody s poprednými obrannými gigantmi, ako sú Rheinmetall Nemecko, IVECO Defence Vehicles Italy, Plasan Izrael alebo BEML v Indii. Vývoj spoločných projektov na podvozkoch automobilov 6×6 a 8×8 posúva spoločnosť CSM s jej UDS medzi významných výrobcov ženijnej techniky, “uviedol na slávnostnom otvorení konateľ spoločnosti Tomáš Maroš.

 

International Golden Group dnes vystavuje na výstave IDEX v pavilóne 04-C40 a zastrešuje medzinárodných globálnych partnerov, ako sú General Dynamics, ATOS, NORINCO, Plasan, Rheinmetall Denel, Safran a Thales. „Spoločnosť CSM Industry je poctená a hrdá na to, že patrí do tejto prestížnej skupiny dodávateľov obrannej technológie v Spojených Arabských Emirátoch“ povedal na záver Alexander Horváth riaditeľ pre defence.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov