Revolvery Uberti Hardin a Teddy
Aktuality, História, Ručné zbrane a výstroj,

Divoký západ: Nové modely revolverov Uberti pre zbojníkov aj pre mužov zákona

USA, 26. februára 2021 (AM) – Modely revolverov Uberti Hardin a Teddy sú výrobkom severoamerickej pobočky talianskej spoločnosti Uberti USA, ktorá rozširuje slávnu sériu replík revolverov Uberti Outlaws & Lawmen.


 

Dejiny starého Západu postavili proti sebe hrdinov a strelcov v boji o kontrolu nad rozširujúcimi sa hranicami. Uberti USA oslavuje túto dualitu pridaním replík revolverov Hardin a Teddy do série Outlaws & Lawmen Series. Dve nové zbrane sa spájajú s poctou slávnym hrdinom a strelcom starého západu ako boli Jesse James, Frank James, Doc Holliday, Bob Dalton, Wild Bill Hickok a William „Billy the Kid“ Bonney.

 

Nový Revolver Uberti Hardin 1875 No. 3

 

Ak by jeden muž sám mohol charakterizovať ozbrojeného zločinca, musel by ním byť John Wesley Hardin. Jeho kariéra strelca sa začala v období jeho dospievanía a trvala celé obdobie medzi rokmi 1860 až do jeho smrti v polovici roku 1890. Po údajnom zabití prvého muža vo veku 15 rokov strávil John Wesley Hardin zvyšok svojho života prenasledovaním mužov zákona. Hardin zašil svoje puzdrá do vesty tak, aby pažby pištolí smerovali dovnútra a aby ich mohol rýchlo vytiahnuť krížovým ťahom, o ktorom Hardin tvrdil, že je najrýchlejším spôsobom tasenia. Revolver Hardin od spoločnosti Uberti USA nadväzuje na línie revolveru S&W s ktorým zvíťazil John Wesley Hardin v prestrelke proti zástupcovi šerifa Webbovi v Comanche v štáte Texas v 70. rokoch 19. storočia.

 

Uberti Hardin 1875 No. 3

 

Esteticky kontrast revolvera Hardin a to konkrétne kontrast rámu vo farebnom prevedení oproti oceľovo modrej hlavni a šesťranovému valcu spolu so simulovaným úchopom bizónieho rohu dáva zbrani jedinečný vzhľad, ktorý upúta pozornosť.

 

Hardin s komorou 0,45 Colt je vybavený sedem palcovou hlavňou pre autentický štýl pripomínajúci časy slávy starého západu. Hlaveň revolveru Uberti Hardin má šesťdrážkovú hlaveň so stúpaním 1:16 palca, celková hmotnosť je 1,17 kg (2,6 lb) a celková dĺžka 32,5 cm (12,8″). Cena je v USA stanovená na 1 497 dolárov a na revolver Uberti Hardin sa vzťahuje 5-ročná záruka.

 

Revolver Uberti Teddy

 

Theodore „Teddy“ Roosevelt nosil po celý svoj život veľa klobúkov, vrátane klobúku lovca, ochrancu prírody, vojenského dôstojníka a 26. prezidenta USA. Spolu s ním, pri svojich dobrodružstvách a službách, bol vždy po ruke jeho milovaný revolver Colt.
Revolver Uberti USA Teddy verne kopíruje Rooseveltov milovaný Colt z roku 1873.

Model Uberti Teddy je vybavený plným laserovým gravírovaním pozdĺž rámu, valca a hlavne. Plne poniklovaný vzhľad revolvera je doplnený simulovanými slonovinovými črienkami pre výrazný vzhľad. Teddy s komorou 0,45 Colt je odolný, krásny a stelesňuje skutočného amerického hrdinu, ktorý žije život plný dobrodružstiev.

 

Revolver Uberti Teddy

 

Revolver Uberti Teddy je vybavený šesťdrážkovou, hlavňou so stúpaním 1:16 palca a dĺžkou 5,5 palca (13,9 cm); celková dĺžka revolveru je 11 palcov (27,94 cm) a jeho celková hmotnosť je 1,04 kg. Revolver Uberti Teddy sa predáva v USA s maximálnou povolenou cenou 1 249 dolárov a vzťahuje sa naň 5-ročná záruka.

Ondrej Antolík

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov